Hest blev aflivet under tilsyn

12-10-2023 20:00

Annika Knudsen Lorentsen

Midt- og Vestjyllands Politi har i samarbejde med Fødevarestyrelsen gennemført et nyt uanmeldt tilsyn på Stutteri Viegård ved Viborg. Tilsynet var en opfølgning på tidligere tilsyn, men også en ny stor kontrol af stutteriets heste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cirka klokken 18.00 torsdag den 12. oktober 2023 afsluttede Midt- og Vestjyllands Politi og Fødevarestyrelsen et nyt uanmeldt tilsynsbesøg på Stutteri Viegård nord for Viborg.

Tilsynet begyndte omkring klokken 07.00. Under kontrollen har myndighederne fulgt op på pålæg, som blev givet efter et tilsyn den 23. august.

Samtidigt med den opfølgende kontrol har myndighederne igen gennemført et stort tilsyn af alle stutteriets heste.

I alt har myndighederne tilset 407 heste på 16 forskellige lokationer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har skullet finde og tilse mange heste. Det er en stor opgave, og derfor har vi også fået assistance fra vores kolleger i dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi, siger leder af lokalpolitiet i Viborg Christian Toftemark.

En enkelt hest vurderedes at være i så dårlig sundhedstilstand, at ejeren efter kontrollen valgte at få hesten aflivet.

– Hvad tilsynet i dag fører til af eventuelle nye pålæg og sigtelser, i den dyrevelfærdssag vi efterforsker, er for tidligt at sige mere om. Vi har fortsat en efterforskning, som skrider fremad. Kontrollen i dag er endnu et skridt i den efterforskning, som også fortsætter efter i dag, siger Christian Toftemark.

Fakta om sagen

  • Midt- og Vestjyllands Politi har igennem 2023 ført tilsyn med Viegård Stutteri på en række uanmeldte tilsyn på flere forskellige adresser omkring stutteriet i samarbejde med andre myndigheder.
  • Politiet har pr 12. oktober været på uanmeldte tilsynsbesøg på stutteriet 11 gange i 2023. Myndighedernes første tilsyn i 2023 var i februar, hvorefter der igen var uanmeldte tilsynsbesøg i maj, juli og august, september og oktober.
  • I de første syv måneder af 2023 har de uanmeldte tilsynsbesøg ført til 4 sigtelser for overtrædelse af dyrvelfærdsloven i alt 35 forskellige forhold. De 35 forhold er konstateret på tilsynsbesøgene i februar, maj og juli 2023.
  • 23. august gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi, Fødevarestyrelsen og Viborg kommune et nyt uanmeldt tilsynsbesøg. På stutteriets grund blev der fundet nedgravede rester af omkring 50 heste.
  • Tilsynsbesøget 23. august har resulteret i et større antal pålæg, hvor stutteriet pålægges at forbedre dyrevelfærden omkring dyrene. Tilsynskontrollerne har også medført flere nye sigtelser for overtrædelser af dyrevelfærdsloven.
  • Udover de uanmeldte tilsynsbesøg har politiet som led i arbejdet med dyrevelfærdssagen løbende besøgt stutteriet på baggrund af et større antal anmeldelser og henvendelser fra borgere. Besøgene er også udført i samarbejde med andre myndigheder.

/Politi.dk

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen