86-årig kusk aktiv til stævne

03-07-2020 10:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Hestesport holder en i vigør, ung som gammel. Men det er alligevel usædvanligt at en 86-årig kusk eller rytter stiller op i konkurrencer.  Det stopper dog ikke Ove Larsen, fra Vendsyssels Køreforening, som deltog i Midtjysk køreselskabs klubstævne på Birken ved Skals

Copyright Ridehesten.com
Ove Larsen som kusk. Foto: Jacob Thorup Kjærsgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ove Larsen, fra Vendsyssels Køreforening, har i mange år kørt til flere af de store stævner i Danmark. Blandt andet DM.

Sidste søndags var han med til Midtjysk køreselskabs klubstævne på Birken ved Skals. 

Hesten som Ove Larsen kører med er også specielt udvalg, men ikke for sit gode temperament. Som det eksempelvis er tilfældet, når den engelske Dronning Elizabeth og Prins Philip dyrker hestesporten som henholdsvis rytter og kusk. Her er det dog heste, som er specielt udvalgt, så sikkerheden er i orden.

Tilbage til Ove på 86 år. Han har altid valgt heste, der ikke kunne håndteres af alle og enhver.
For år tilbage købte han ovenikøbet en hest som en berider havde opgivet. Alligevel fik Ove den håndteret, så den kom for vogn og med i kørekonkurrencer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Om det er fornuftigt sådan rent sportslig, hvis man gerne vil stå øverst på præmieskamlen, er en anden sag. For specielt i dressuren kom det lidt taktfejl, og det giver ikke højre point. Til gengæld er Oves heste hurtige i maraton kørslen. Men det er altid en fornøjelse at se Ove håndtere sine heste, og det udstråler en rolighed og gode manerer.

Kørestævnet hos Midtjysk køreselskab var et af de første i år, på grund af corona. Der var i alt 16 til start, hvor man kørte dressur, forhindringskørsel og sluttede med maraton. 

FEI har netop også meddelt, at verdensmesterskabet for 1-spands kuske i Pau, Sydfrankrig, den 21. – 25. oktober, bliver til noget, og her håber flere danskere på at kunne få lov at deltage. 

Teksten er skrevet med hjælp fra Jørgen Konge, som var til stævnet. 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald