Anden Ecco Cup-kval. er i gang

11-05-2024 18:07

Trine Askjær-Jørgensen

Junior-, ung- og U25-rytterne i dressur har i dag taget hul på anden kvalifikation af Ecco Cup 2024 i Kolding Rideklub, hvor der denne weekend er landsstævne i dressur

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kolding Rideklub er sædvanen tro værter for den anden kvalifikation i den populære ungdomsturnering Ecco Cup. Denne weekend rider junior-, ung- og U25-rytterne, mens ponyerne indtager banerne til deres Ecco Cup-kvalifikation i næste weekend.

Hvor landsstævnet startede med nationale klasser i går, der også kunne fungere som opvarmningsklasser til weekendens turnering, så er der i dag, udover de almindelig klasser, endelig blevet taget hul på første afdeling af denne anden Ecco Cup-kvalifikation. Først i ilden var juniorrytterne, der i formiddags red deres ICJ-program, som svarer til MB-niveau.

Tæt top hos juniorerne
Sejren i klassen løb Victoria Bang Zindorff og Atterupgaard's Final Kiss e. FWB French Kiss/ Diamond (opdr. Atterupgaard) med efter et flot ridt til 70,833%. Andenpladsen tog Esther Rude Hare og Aagaardens Lianne e. Krack C/ Cape Town S. (opdr. Stutteri Aagaarden v/ Hanne Aagaard), der tidligere har gået under U25-rytter Karoline Rohmann, sig af med 70,395%. På tredjepladsen kom Ida Bøllingtoft Asmussen og Frida Gold e. Fidertanz/ De Niro med 70,351%.

Copyright Ridehesten.com
Esther Rude Hare og Aagaardens Lianne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Sikker sejr til Karoline
I mellemtiden var Ecco Cuppen for U25-ryttere startet på den anden bane, hvor de red Intermediaire II, og her gik sejren netop til erfarne Karoline Rohmann med Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador xx (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen), som red til 72,018%. På andenpladsen fulgte Sophia Boje Obel Jørgensen og Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen), der opnåede 69,737% i den svære klasse. Laura Elisabeth Kjær Rohmann og Zugar Ray e. Blue Hors Zatchmo/ Flemmingh (opdr. Stutteri Thy) tog sig af tredjepladsen med 68,859%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Én over 70% hos ungrytterne
Så var det blevet tid til ungrytterne på den anden bane igen og deres program ICY, som er på Prix St. Georges-niveau. Her red Cecilie Maria Schrøder Dreymann og Sarotti e. Sir Donnerhall I/ Cagliostro xx sig som den eneste ekvipage til over 70%, nemlig 70,044% og en sejr foran Mathilde Sofie Jepsen og Arogato e. Antago du Feuillard/ Sandro Hit, som red til 69,518%. Tredjepladsen tog Dagmar Sofie Oxlund sig af sammen med Roxette Havdal e. Blue Hors Rockefeller/ Bøgegårdens Laurino (opdr. Ole From Christensen), der fik 69,298%.

Af almindelige stævneklasser blev der redet MB2, hvor sejren gik til Ditte Mikkelsen og San Amorino e. San Amour/ De Niro (opdr. Helle Bjerre Drost) med 73,487%, MA1, hvor sejren gik til Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsen med avlshingsten Blue Hors Baron e. Callaho's Benicio/ Sir Donnerhall I med 72,037%, og Intermediaire II, hvor vinderen blev Nadja Aaboe Sloth og Miss Holsteins Marikka e. Johnson/ Florencio I (opdr. Familien Holstein) med 72,193%.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om Ecco Cup

Det har altid ligget skofirmaet ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.

Turneringen afvikles over tre kvalifikationer og en finale.

Ecco Cup 2024:

  • 1. kval. for Jun/YR/U25 hos Sundeved Rideklub 15.-17. marts
  • ​1. kval. for pony hos Sundeved Rideklub 22.-24. marts 
  • 2. kval. for Jun/YR/U25 hos Kolding Rideklub 10.-12. maj
  • ​2. kval. for pony hos Kolding Rideklub 17.-19. maj
  • 3. kval. for pony hos Solrød Rideklub 4.-6. oktober
  • ​3. kval. for Jun/YR/U25 hos Heslegård Sportsrideklub 1.-3. november
  • Finale for pony/Jun/YR/U25 hos Dressurakademiet Randbøl 22.-24

Læs mere om turneringen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner