Anders Dahl har fået ny dansk hest

09-02-2022 12:38

Den tidligere OL-dressurrytter Anders Dahl, der har været bosat uden for Danmark i snart to årtier, har startet ny forretning i England og har succes med sin nye DV-hoppe

Copyright Ridehesten.com
Anders Dahl og Fidelio van Bloemenhof. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Anders Dahl, 45, repræsenterede Danmark ved OL 2016 i Rio og ved WEG 2018 i Tryon med Sandro Hit-sønnen Selten og var også i spil til OL 2020 med Fidelio van het Bloemenhof. Han er uddannet hos Jørgen Christensen og Hasse Hoffmann og har efter sin uddannelse været bosat i udlandet, idet han flyttede til Tyskland for at arbejde hos Rudolf Zeilinger.

Siden har han sammen med sin daværende kæreste og senere hustru, engelske Fiona Bigwood, drevet en konkurrencestald i Tyskland og derefter på ejendommene Bourne Hill og Brantridge Park i West Sussex, England.

Copyright Ridehesten.com
Anne Sofie Aaen og Tophøjs Zackira. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

I dag har han startet egen træningsstald og tager heste i træning. En af de heste, som Anders Dahl er stævneaktuel med nu, er den 8-årige DV-hoppe Tophøjs Zackira e. Blue Hors Zack/ Sorento (opdr. Anette Nilausen og Nils Jørgen Johansen), der tidligere tilhørte Anne Sofie Aaen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tophøjs Zackira har samme mor som Grand Prix-hesten Rockson, der er succesfuld med den tyske rytter Uwe Schwanz. Netop Anne Sofie Aaen red Rockson for avlerne, inden hesten blev solgt til Helgstrand Dressage, og Severo Jurado Lopez overtog tøjlerne. I mellemtiden havde Anne Sofie Aaen erhvervet sig Tophøjs Zackira på Dansk Varmblods Elitefølauktion, og hun har selv uddannet hoppen frem til salget sidste år.

Anders Dahl har haft fem starter på Zackira i Advanced Medium 98, svarende til MA, og deraf fire sejre og en andenplads. Senest har parret vundet "Winter Regional Championship", og Anders regner med at debutere i Prix St. Georg til foråret, og han fortæller, at hesten udvikler rigtig fin piaffe og passage.

Copyright Ridehesten.com
Anders Dahl og Tophøjs Shakira. Foto: Privat

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen