Andreas Schou i front af DM for senior (video)

29-04-2022 18:24

Annika Knudsen Lorentsen

Seniorrytterne har netop redet deres indledende runde i årets DM, og det blev Andreas Schou der tog sejren og dermed er i front inden finalen på søndag. Andreas fortæller, at han lykkedes med den plan han havde lagt for dagens klasse, og at han glæder sig til finalen søndag

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Absolute Horses holder i denne uge for 12. gang og sidste gang i denne omgang DM og Agria DRF Mesterskaberne i springning, og den sidste af de indledende runder i mesterskaberne er netop redet. Her var det seniorrytterne, der var i aktion og det var et felt på 25 ekvipager, der i dag dystede om det bedst mulige resultat at tage med videre til søndagens finale. 

Ligesom de øvrige indledende mesterskabsklasser, blev seniorrytternes afviklet efter en metode C, hvor fejl omregnes til tid. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Fakta
De kvalificerer sig til finalen

For at deltage i finalen skal man have redet den første afdeling af mesterskabet. Til finalens første runde er 2/3 af deltagerne fra den indledende klasse startberettigede, dog minimum de 20 ekvipager med færrest fejl.

Det betyder, at i klasser med færre end 20 ryttere til start, vil alle kvalificere sig til finalens første runde. Alle ryttere må kun ride én hest på finaledagen, og det betyder, at de ryttere der har deltaget på to heste i den indledende klasse, skal vælge hvilken hest, de vil ride finalen på. 

Fold up

Bedst af de 25 ekvipager var Andreas Schou og endda med begge sine heste, da han i dagens klasse tog både første- og andenpladsen. Sejren tog han i sadlen på den 9-årige I Know e. Arezzo VDL/ Hors La Loi II, mens andenpladsen var i sadlen på Independent (swb) e. Diamant de Revel. Begge heste fik et nedslag rundt på den 150 cm høje bane, men tempoet gav plads til et nedslag uden at miste de bedste placeringer. 

– Det lykkedes rigtig godt med den plan, som jeg havde lagt for i dag, fortæller Andreas efter sit sidste ridt. I videoen nedenfor kan I høre Andreas fortælle mere om dagens ridt, om planen for finalen og om hvilken hest han har valgt at ride på søndag. 

Fakta
Sådan afgøres mesterskabet på finaledagen

På finaledagen rides mesterskabet over to runder med en eventuelt omspringning ved ligeplacerede efter to runder. 

Ekvipagerne medtager deres fejl fra den indledende klasse, og de fejl, som de eventuelt måtte få i løbet af finalen to runder, tillægges disse fejl. 

I både første og anden runde på finaledagen rides der i omvendt startrækkefølge efter antal fejlpoint, hvilket betyder, at den ekvipage med fleste fejl starter først. 

Er der lige placerede om 1., 2. og 3. pladsen efter begge finalerunder, skal mesterskabet afgøres i en omspringning. 

Fold up

På tredjepladsen blev det Renée Ulvsbjerg med Celeste Balslev e. Conthargos/ Con Air (opdr. Fuglesangsgård v/Niels Balslev). Renée red i dag fejlfrit rundt på banen i tiden 71,44 sekunder, og dermed var hun en anelse langsommere end den tid som Andreas og Independent sluttede på. Renée tager 0,96 fejl med til finalen, mens Andreas og Independent tager 0,7 fejl med sig.

– Jeg er rigtig glad og tilfreds med dagens runde, fortæller Renée, som formår at ride den specielle hoppe rundt på de store baner.

Copyright Ridehesten.com
Renée Ulvsbjerg med Celeste Balslev. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Fjerdepladsen i dag blev Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), mens femtepladsen blev Tina Lund med Carallo e. Corrado I/ Con Air. Begge ekvipager havde et nedslag, men red hurtigt nok til at placere sig i toppen. 

12 ekvipager red i dag gennem den 150 cm høje bane i en tid, der betyder, at de har mindre end 4 fejl med til søndagens finale. Men da Andreas Schou er genganger i denne placeringsrækkefølge, kan vi formodentligt forvente at se 11 ekvipager komme til start i finalen med mindre end 4 fejl.

Resultat fra klassen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen