Anna og Rock Star bedst i GP

02-09-2023 14:58

Trine Askjær-Jørgensen

I dagens Grand Prix på Vilhelmsborg blev det Anna Kasprzak og Rock Star, der tog sejren blandt mange imponerende ekvipager

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Rock Star. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens og stævnets højeste klasse ved Danish Derby Hestesportsrideklubs landsstævne i dressur på Vilhelmsborg, Grand Prix, har fundet sted her ved middagstid. Resten af dagen vil gårdspladsen være fuld af 4-års heste, der skal gå Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste.

Flere af landets bedste ryttere var til start, hvoraf mange havde taget deres "upcoming" stjerne med på "borgen" få at få mere rutine på dressurens højeste niveau. Sejren i klassen gik dog til en af de ekvipager, der har rigtig mange Grand Prix'er i bagagen.

Anna Kasprzak havde frem til DM-stævnet i juni ikke haft Rock Star e. Rockwell/ Weinberg med til stævne i over et år. Der vendte de dog stærkt tilbage og red til over 72% i begge starter med en sejr i Grand Prix Special på andendagen. Den succes fortsatte parret i dag. Med den 15-årige, brune vallak red Anna til 71,800%  og vandt.

Niveauet var generelt højt, men særligt den frie og samlede skridt, piaffe-passage, fri galop og galoppiruetterne skal fremhæves. Her uddelte dommerne adskillige 8-taller.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kenneth Damgaard og Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS) havde også en rigtig flot tur. Den 10-årige, sortbrune hoppe har gået Grand Prix i et halvt års tid efterhånden, og i dag blev det til 71,067% og en andenplads, hvor nogle af højdepunkterne var fri trav og galop, sidetraversader og piaffe-passage.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Uno Day Sun. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Daniel Bachmann Andersen og Daytona e. Dante Weltino/ Samarant var til start i, hvad der var deres anden Grand Prix sammen. Den 10-årige, sorte hoppe viste i dag rigtig flot fri trav, hvor hoppen virkelig forstår at strække sig i kroppen. Hun har et rigtig dejligt flow og sving i travbevægelsen, som også kommer hende til gode i passage. Det blev til i alt 70,167% og en tredjeplads.

Stinna Skov-Foldberg og hendes hjemmeavlede Foldbergs T (Little Treasure) e. Tailormade Temptation/ Blue Hors Romanov (opdr. Fam. Foldberg) red sig til 69,067% og en fjerdeplads.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen