Anna på mesterskabskurs

13-06-2015 14:51

Britt Carlsen

Anna Kasprzak holdt hovedet koldt, red fejlfrit med flere højdepunkter og distancerede sig fra sine konkurrenter i den samlede stilling i det danske mesterskab

Anna Kasprzak var sidste rytter på banen i anden afdeling af Gorrissen Federspiel DM, som blev redet i Grand Prix Special. Efter sejren i gårsdagens Grand Prix, jagtede hendes rytterkollega Anna, som havde et to procentpoints forspring, en overkommelig afstand, som kunne hentes. Mesterskabet var derfor vidt åben i dag, men som klassen udviklede sig blev Annas forspring udbygget.

Daniel Bachmann Andersens Blue Hors Loxana lagde flot ud og stod efter de indledende travøvelser på godt 74% så sprang Loxana i galop i indridningen til travtraversen og Daniels points raslede ned til godt 67% Langsomt arbejdede han sig igen op over de 70%, men fejl i den først pirouette og en anden pirouette som heller ikke blev højt bedømt kostede ham en absolut topplacering i dagens konkurrence. Hvor han i går lå på andenpladsen sluttede han i dag på fjerdepladsen med 70,196%, hvilket i det samlede resultat giver han en foreløbig tredjeplads inden søndagens kürfinale.

Mikala Münter Gundersen og My Lady avancerede i dag med et flot program, hvor My Lady konstant lå mellem 7 og 8 points for sine øvelser lige indtil de 15 etterchangementer - der blev kun 13. - Jeg gik og drillede Daniel med at han ikke kunne tælle til 15  (i gårsdagens Grand Prix lavede han samme fejl) og så gør jeg det selv i dag, fortalte Mikala efter sit ridt, der gav hende en andenplads i klassen med 72,255% og en andenplads i den samlede stilling. Anders Dahl og Wie-Atlantico de Ymas red et flot program i dag med et par små fejl og en score på 70,588% Mesterskabsdebutaten Alibi D og Sidsel M Johansen avancerede til en 5. plads i dagens klasse med 70,039% efter et især flot travprogram.

Agnete Kirk Thinggaard fik ikke den bedste start på mesterskabet i går, hvor Jo Jo AZ var klart mærket af omgivelserne. Igen i dag virkede han lidt spændt og tændt, men han blev ved Agnete, som red ham godt gennem de indledende øvelser. Desværre for Agnete indløb der nogle kostbare fejl i galopprogrammet, og hun opnåede 69,961% Og ligger inden kürfinalen på en samlet fjerdeplads. 

Det hele lå derfor i hænderne på Anna Kasprzak, da hun red på banen som sidste rytter i Specialen. I går syntes Anna, at hun var lidt "rusten" på banen, da hun ikke har redet stævner på Donnperignon siden WEG i Normandiet sidste år i august. I dag var parret tydeligt mere "synkrone" på banen, og Pepe imponerede med en udtryksfuld, markeret passage og et sikkert, fejlfrit program vurderet af dommerne til 75,647% Mens dommerne havde demonstreret noget ueninghed omkring nogle af de øvrige ekvopager i mesterskabsklassen, så var enigheden total da det kom til bedømmelsen af Annas ridt i dag. Hun strålede da også af tilfredshed, da hun red ud af banen fulgt af rosende ord fra træner Andreas Helgstrand.  

- Jeg troede på det i dag, og var ikke nervøs men glædede mig til at ride, fortalte Anna. Andreas sagde omvendt, at han var noget nervøs på Annas vegne, fordi han viste, at klarede hun dagens opgave godt, så ville hun være i en god udgangsposition inden morgendagens kür. - Han gik så godt på opvarmningen, bedre end i går, men jeg skal også lige huske tilbage på de små ting vi kan gøre i opvarmningen, som gør en forskel, forklarer Andreas. Og så vendte han sig om mod Anna, mens han med eftertryk sagde: Du er en stjerne! Og det kan man da ikke være uening med ham i. 

Info

Den samlede stilling
1 Anna Kasprzak/DONNPERIGNON 750.135
2 Mikala Münter Gundersen/MY LADY 716.375
3 Daniel Bachmann Andersen/BLUE HORS LOXANA 707.580
4 Agnete Kirk Thinggaard/JOJO AZ 704.305 4
5 Anders Dahl/WIE-ATLANTICO DE YMAS 699,24
6 Rikke Svane/FINCKENSTEIN TSF 698.500 6
7 Agnete Kirk Thinggaard/CASSIO 687.390 7
8 Lena Leschly Åmand/GØRKLINTGÅRDS FANERO 678.410
19 Lisbet Seierskilde Pedersen/JONSTRUPGÅRDENS RANEUR 673.895
9 Sidsel M. Johansen/ALIBI D 673.895
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen