Anne Troensegaard: Jeg er så stolt af Kipling

17-05-2021 07:36

Det er ni år siden at dressurrytter Anne Troensegaard sidst red op ad midterlinjen i Grand Prix, men nu er hun igen tilbage på det niveau. Med danskavlede Kipling, vandt hun søndagens Grand Prix i Kolding og Anne fortæller at hun er ubeskrivelig glad og stolt over trakehnervallakken

Siden at nu 10-årige Kipling e. Hofrat/Hohenstein (opdr. Peter Christensen) var fire år gammel, har Anne Troensegaard siddet i sadlen på den velgående vallak. Sammen har de bevæget sig op gennem unghesteklasserne og de har deltaget ved UVM to gange, hvor det i 2017 blev til en bronzemedalje. I forrige weekend debuterede de i Grand Prix ved landsstævnet i Frederiksværk, hvor dommerne kom lidt på overarbejde og måtte bruge hele karakterskalen. Det ændrede dog ikke på at Anne var ganske tilfreds med debuten på vallakken, hvis arbejdsiver nogle gange står lidt i vejen for ham.

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Kipling. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I den netop overstået weekend var de så til start ved landsstævnet i Kolding og her sejrede de i både Intermediare 2 og Grand Prix med henholdsvis 72,85% og 70,23%. 

– Jeg er så glad at du ikke drømmer om det, indleder Anne og fortsætter: – Jeg er bare så stolt af ham, for han prøver alt hvad han kan. Taktikken var begge dage at ride stille og roligt uden pres, så vi kunne finde roen inde på banen. Det lykkedes i weekenden og det er fantastisk at kunne få de points uden at jeg rider til. 

Fakta
Om Anne Troensegaard

Anne har trænet hos berider Jørgen Hvenegaard gennem flere år. Og siden 2010 har hun redet hos berider Rune Willum. Sammen med Seduc var hun på landsholdet ved WEG i Kentucky i 2010 og en del af bruttotruppen frem mod OL i London. Hun har vundet NM-guld to gange og DM-sølv, og så har hun uddannet og redet adskillige heste i championaterne.

Gennem årene har Kiplings overenergiske tilgang til tingene krævet sit af rytteren og fået opdrætteren til at tvivle på målet om Grand Prix, men Annes tro på Kipling har været uforandret, også de fem-seks gange han gennem årene har ”tabt” Anne undervejs i træningen. 

– Den største udfordringer for mig er at han er tændt, så vi skal have nogle ture ligesom disse uden tryk og pres. Så kan vi efterhånden minimere spændingerne og de fejl som vi nu har, men det er første sæson på det her niveau og jeg ved at der er så mange flere points at hente. Jeg er bare top glad, slutter Anne.

Se resultatet af Grand Prix-klassen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen