Bag om Stutteri Aagaarden

10-02-2014 07:53
Avl

Stutteri Aagaarden ved Vejle har de seneste år markeret sig stærkt ved at producere heste med stor succes i avl såvel som sport – mød familien bag

Copyright Ridehesten.com
Anne Vindeløv og Aagaardens Elina ved DM 2013.

Familien på fire, der står bag stutteriet, engagerer sig alle i hesteholdet og består af Hanne Aagaard (61), Bo Melson (58) og sønnerne Christoffer Aagaard Melson (29) og Andreas Aagaard Melson (31).

Interessen for heste stammer fra Hanne Aagaard, der har haft heste fra barnsben og den første avlshoppe blev indkøbt for Christoffers konfirmationspenge. Det var hoppen Zarina efter A’Khan Z/Haarlem. I 2002 kom første afkom til verden – sølvmedaljehoppen Aagaardens Elina e. Concorde, der har haft international succes under Ulrik Kjær og nu bl.a. har vundet to danmarksmesterskaber med childrenrytter Anne Vindeløv.

Den overordnede plan er, at der produceres fire føl om året, og for at sikre en løbende værditilvækst sælges 1-2 føl for gode priser hvert år.

- Særligt under finanskrisen har vi lært, at det kun kan betale sig at avle på de bedste hopper, er familien Aagaard Melson enige om.

I februarnummeret af magasinet Ridehesten, kan du møde familien bag stutteri Aagaarden og læse om deres hopper, afkom og meget meget mere.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens februarnummer.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald