Barker: Han virker i rigtig fin form

26-08-2023 19:55

Annika Knudsen Lorentsen

Rikke Belinda Barker er klar til EM i Milano. Med sig bringer hun sin tophest Tabalou PS, og hun fortæller, at hun føler sig klar og godt forberedt til mesterskabet, mens hun også understreger, at hun tror meget på det danske hold der er udtaget til Milano

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På onsdag rider det danske springlandshold på banen i den første runde ved EM i Milano, hvor de skal konkurrere mod de bedste ryttere i Europa på en flot græsbane på den historiske væddeløbsbane i bydelen San Siro.

Det danske hold består af Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Lars N. Pedersen, Mathias Nørheden Johansen og Rikke Belinda Barker, som sammen med blandt andre landstræner Bo K. Møller er klar til at rejse til Milano. Flere af de danske heste rejste allerede i går mod Italien, og i begyndelsen af den kommende uge har de mulighed for at træne forud for stævnestarten onsdag.

29-årige Rikke Belinda Barker fik lov at snuse til, hvordan det er at være en del af det danske landshold ved et stort mesterskab, da hun sidste år var med som femtemand ved VM i Herning. I år rider hun så sit første seniormesterskab når hun kommer på banen i Milano, og det glæder hun sig til. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

– Jeg glæder mig vildt meget. Jeg tror, at det er et rigtig godt hold, som Bo har sat. Selvfølgelig skal tingene gå vores vej, men jeg tror, at vi kan gøre det godt, og jeg ved, at vi alle er i stand til at løse de opgaver der møder os i Milano, og så må vi krydse fingre for, at vi også har det sidste held med os, fortæller Rikke og fortsætter: 

– Det er altid specielt at skulle repræsentere sit lav, og det er alle atleters drøm at ride ved et stort mesterskab. Jeg var jo så heldig, at være med som femtemand i Herning sidste år, og jeg er rigtig glad for, at jeg nu skal med til Milano. 

En god forberedelse
Rikke har haft en god forberedelse til Milano med sin hest Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet, som hun henover sommeren har redet flere store stævner på, for så at slutte med et lidt mindre stævne, som den sidste optakt til mesterskabet. 

Fakta
Om Rikke Belinda Barker
  • 29 år
  • Bosat i Belgien, hvor hun driver sin egen stald med springheste
  • Har repræsenteret Danmark ved flere nationsspringninger
  • Har redet EM i ungdomsrækkerne i både 2008 og 2011
  • Var femtemand ved VM i Herning sidste år
Fold up

– Ved vores sidste stævne inden Milano, red vi et par små klasser, modsat de forrige par stævner, hvor han har gået større klasser. Jeg håber, at det er den rigtige forberedelse for Tabu, og han virker i hvert fald i rigtig fin form. 

Det er ikke voldsomt længe, at Rikke har ejet Tabalou, men de har hurtigt lært hinanden at kende, og sammen har de leveret mange gode runder for Danmark ved nationsspringninger både sidste år og i år. 

– Jeg købe ham sidste år i februar, og lærte ham ret hurtigt at kende, og fik mulighed for at ride på holdet flere gange sidste år. Siden har vi bygget videre på det, og vi har lært hinanden endnu bedre at kende, så jeg føler, at vi kender hinanden rigtig godt, slutter Rikke.

Læs mere om landsholdets forberedelse til EM her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner