Birgittes elever blev kinesiske mestre

19-10-2016 10:46

Danske Birgitte Byrialsen kan med stolthed berette, at hendes kinesiske dressurhold fra Guandong-provinsen i går vandt det kinesiske dressurmesterskab for hold

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den vindende kinesiske dressurholds udenlandske cheftræner, Birgitte Byrialsen bruger årligt op til 100 dage på den statslige træningsbase i millionbyen Guangzhou og uddanner her de fem ryttere og deres heste.

Niveauet er steget støt gennem de 12 år hun har trænet dem, og Birgitte Byrialsen satser på endnu engang at kunne hente en guldmedalje hjem ved National Games (Kinas eget OL) i 2017 – og om 2 år gælder det det internationale Asian Games, hvor holdet tidligere har vundet sølvmedalje for hold.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– For kineserne er det en større begivenhed at vinde National Games end det internationale Asian Games, hvilket måske kan virke lidt besynderligt set fra vores synsvinkel, siger Birgitte Byrialsen. – Så derfor glæder vi os selvfølgelig til denne store konkurrence. At vinde det kinesiske mesterskab er dog en dejlig opmuntring på vejen til National Games.

Om to dage er den individuelle konkurrence i det kinesiske mesterskab afgjort, og her håber Byrialsen og holdet også på placeringer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen