Bliv efterårsklar i 10 trin

20-09-2014 07:12

Med oktober lige rundt om hjørnet og kortere og kortere dage, er der ingen vej uden om, at det er ved at være efterår. Sørg for, at du og din hest er klar til den nye sæsons udfordringer

Copyright Ridehesten.com

1. Sørg for stabilt og evt. drænet underlag ved indgangene til folde og stalde, for at forebygge mudder og smat på disse steder.

2. Gør alle vinterdækkenerne klar til den kolde tid, og køb evt. nye, hvis der er behov for det.

3. Få klippemaskinen efterset og skærene slebet.

4. Tag gødningsprøver og få hesten undersøgt og evt. behandlet for orm.

5. Sørg for, at hesten har det rette underlag i boksen, når den skal tilbringe længere tid på stald.

6. Trænger hesten til at tabe sig efter måneder på sommergræs eller har den en tendens til at tabe sig, når det bliver koldere – uanset, så er det en god idé at begynde at tænke over overgangen til en vinterfoderplan.

7. Muk hører til blandt vinterens store plager for både heste og ejere (læs mere herom i tidligere numre af magasinet Ridehesten – søg her).

8. Forfangenhed associeres normalt med forårsgræsset, men kolde nætter medfører et øget indhold af sukker i græsset, så hvis din hest har tendens til at blive forfangen, så vær ekstra omhyggelig og restriktiv (læs mere herom i tidligere numre af magasinet Ridehesten – søg her).

9. Rengør og opbevar alt sommerudstyr, som insektdækkener, så det er klart til næste år.

10. Når frosten for alvor sætter ind, er der mange ting, du ikke længere kan gøre, som at udskifte hegnspæle. Så sørg for den slags nu sammen med isolering af vandrør og lignende.

Kilde: Horse and Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen