Blue Hors Dressurfestival med spændende navne

29-10-2019 15:23

Ved den syvende Blue Hors Dressurfestival, der løber af stabelen i november måned, bugner startlisterne af spændende navne, og stævnet byder bl.a. på en Grand Prix-debut for hingsten Blue Hors Zee Me Blue, der rides af Daniel Bachmann Andersen, som også bringer Blue Hors Zepter tilbage i international konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou, der sidste år vandt 1. afdeling af Youngster Cuppen, kommer nu til start i Intermediaire II. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors Dressurfestival, som havde sin debut i 2013, byder igen på landsstævneklasser. Dette år med klasser helt ned til MB0, da der er i år bliver præsenteret en ny cup – nemlig Blue Hors Care Cup. Den nye cup har til formål at tiltrække et endnu bredere deltager aspekt. Klasserne strækker sig derfor fra MB0 og op til Grand Prix, og inkluderer de nu tre forskellige cups; Blue Hors Care Cup, Youngster Cup samt finalen i Bundgaard Byg Cup.
Hos rytterne har stævnet opnået stor popularitet, fordi opstaldnings- og opvarmningsfaciliteter er i første klasse med faste stalde og fiberbaner. Publikum har nydt godt af topsport blandt nogle af Danmarks bedste ryttere i smukke og komfortable omgivelser. Stævnet afholdes i den store opvarmede opvisningshal, som til arrangementet er pyntet flot op.

 

Spændende startfelt
Der er altid stor interesse omkring startfeltet i de højeste klasse, og ved stævnet i uge 45 vil man til start i Intermediaire II bl.a. kunne se sidste års vinder af Youngster Cuppens 1. afdeling, Anna Zibrandtsen og Quel Filou, lige som Blue Hors-rytterne Agnete Kirk Thinggaard, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen har meldt til start i denne Intermediaire II samt Grand Prixen.
Mens Agnete starter Blue Hors Veneziano, er Nanna til start på Blue Hors St. Schufro, og for Daniels vedkommende gælder det Grand Prix på avlshingsten Blue Hors Zee Me Blue. I disse klasser byder startlisten også på topryttere som Helene Melsen, Marianne Helgstrand, Charlotte Heering, Linda Pfingstl Aasted og Trine Mittag Jensen.
I den internationale tur er der et imponerende stort startfelt, der også byder på glædeligt gensyn med Blue Hors Zepter, der ikke har været til start siden Frankfurt i december sidste år. Hans rytter Daniel Bachmann Andersen fortæller, at Zepter først på året fik en lille skade, og så er han lige så stille kommet tilbage og har virkelig udviklet sig. Daniel glæder sig helt vildt.
– Jeg kommer ikke til at ride fuldt gas. Zepter er både stor og sensitiv, og han kommer nemt til at bruge sig ekstremt, og derfor er det min opgave at passe på ham ved at geare ham lidt ned, så det bliver lidt blødere og mere eksklusivt. Det kræver sit, men jeg har også udviklet mig teknisk, fortæller Daniel, der tror på Zepter til de helt store opgaver. Efter Dressurfestivallen vil Zepters næste stævne sikker være World Cup-kvalifikation i Göteborg.

Stævnets nationale startlister.

 

Bundgaards Byg Cup
Under Blue Hors Dressurfestival afholdes finalen i Bundgaard Byg Cup. Den traditionsrige og landsdækkende turnering rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediaire I Kür. De 15 bedste ryttere er gået videre til finalen på Blue Hors, hvor de dyster om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup. 
Over sommeren har rytterne opsamlet point ved tre kvalifikationsstævner i den populære Bundgaard Byg Cup for heste på lilleturs-niveau. Selve cuppen rides over tre kvalifikationsrunder, hvor der på første dagen rides en Intermediaire I og på anden dagen en Intermediaire I Kür. De 18 bedste ryttere fra årets kvalifikationsstævner går videre til finalen, som de seneste seks år, har været afviklet på Blue Hors i forbindelse med dressurfestivallen.
Bundgaard Byg er en uddannelsesklasse, hvor ekvipager der er på vej ind i Grand Prix kan snuse til noget af den virak de kan forvente at møde til større stævner i fremtiden.

Det kan være overvældende at møde publikum helt tæt på og flere af de unge heste er også lidt trykkede og spænder op i programmet. Men man er ikke tvivl om, at der er rigtig meget kvalitet på vej mod de højere klasser og det bliver spændende at følge dem i deres videre uddannelse

Nyheden fortsætter efter annoncen

En samlet resultatliste af stillingen for i år, kan ses på Dansk Ride Forbunds hjemmeside.

2018 – Daniel Bachmann/Blue Hors Zee Me Blue
2017 – Anna Kasprzak/Quarto
2016 – Ditte Mikkelsen/Don Rohdian
2015 – Carina Cassøe Krüth/ Helline's Hot Mix
2014 – Sidsel M. Johansen/Alibi D
2013 – Mai Tofte Olesen/Rustique

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen giver torsdag aften en dressurclinic. Her ses han fra stævnet sidste på som vinder af Bundgaard Byg Cup med hinsten Blue Hors Zee Me Blue, som han i år debuterer i Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

 

Youngster cup
Ved Blue Hors Dressurfestival udskrives hvert år en Youngster Cup for 7- og 8-års heste med finale i Prix St. Georges. Interessen for at deltage i Youngster Cup er stor. Det betyder, at nogle af landets bedste ungheste er tilmeldt i cuppen, som er udskrevet for 7- og 8-års heste. Cuppen går over to klasser med kvalifikation i MA1, hvorefter de 12 bedste ekvipager mødes den følgende dag (lørdag) i Prix St. Georges. Den samlede vinder af Youngster Cup er den ekvipage med det sammenlagt højeste antal procentpoint for de to klasser.
Men hvorfor nu klasser specielt for de unge?
– Vi synes det giver god mening i forhold til det, vi beskæftiger os med her på Blue Hors – uddannelse af unge heste i sporten, indleder Christian Struck, der er eventchef på stedet. Rammerne under stævnet er af samme standard, som møder hestene ved internationale stævner. Dermed får de unge heste noget stævnerutine under ordnede forhold. Hestene konkurrerer mod andre i samme aldersgrupper og er derfor direkte sammenlignelige. Det ligger os meget på sinde at få nogle talentfulde ungheste frem i sporten, slutter han.

 

Blue Hors Care Cup
For første gang i år vil en ny cup blive præsenteret, nemlig Blue Hors Care Cuppen. Cuppen har til formål at udforme en bredere deltagerliste, hvor flere amatørryttere vil have mulighed for at deltage ved dressurfestivallen.
Klasserne har de foregående år gået fra MB2, hvor de nu går ned til MB0. For at deltage i stævnet skal man udover at være startberettiget til B-stævner, også have opnået minimum 67% i MB2 eller højere til C,B eller A-stævner som ekvipage, eller 72% i selvsamme som rytter. 1. afdeling er åben for 20 ekvipager. De 8 bedste placerede går direkte videre til finalen søndag, hvor der rides i MB3. De øvrige ekvipager går videre til lille finale, denne rides lørdag i MB2. De to bedst placerede i lille finale går videre til søndagens finale.

/Blue Hors.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen