Borgerforslaget om dyrepoliti i mål

16-11-2023 12:33

Charlotte Kusk Berwald

Der er jubel blandt hestefolk i almindelighed, og dyreværnene i særdeleshed, nu da borgerforslaget om dyrepoliti og udvidede beføjelser i forbindelse med vanrøgt, har opnået 50.000 støttere

Copyright Ridehesten.com
Det gode hesteliv. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2018 blev det muligt for alle med stemmeret til folketingsvalget, at stille et borgerforslag. På denne måde håbede man at kunne give danske borgere mere indflydelse på den demokratiske proces, såvel som at give politikerne endnu bedre mulighed for at se, hvad der rører sig blandt landets borgere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med en verserende vanrøgtsag, blev der stillet et borgerforslag, hvor Hestens Værn og Dansk Ride-Instruktør Forening gik sammen om at formulere det.

Borgerforslaget har i skrivende stund 50.247 støtter og går dermed videre i processen og får muligheden for at blive til lovgivning. Det som stillerne bag forslaget ønsker, er at når dyreværnsorganisationerne anmelder tilfælde af grov vanrøgt, skal dyrene tilses af dyrlæge og myndigheder i løbet af 24 timer. Samtidig skal disse også kunne få en rensagningskendelse i løbet af 24 timer, hvis der er begrundet mistanke om at dyrene er i fare. Derudover ønsker stillerne af borgerforslaget at det skal være muligt at frakende erhvervsdrivende retten til at have dyr, hvis det kan dokumenteres at den erhvervsdrivende i gentagne omgange har udvist grov forsømmelse af dyrene, uanset om det er dyr, der tilhører den erhvervsdrivende eller er betroet i dennes varetægt.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen