Conan: Still going strong

10-12-2022 13:36

Annika Knudsen Lorentsen

Gitte Dahl har haft den nu 17-årige Conan i omkring 12 år, og sammen rider de ofte flotte resultater hjem, og her ved Christmas Show er ingen undtagelse

Copyright Ridehesten.com
Gitte Dahl med Conan. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gitte Dahl og Conan e. Cristo/ Alcatraz er en særdeles velkendt ekvipage på springbanerne, hvor de i årevis har præsteret sammen. Sammen har de redet på allerhøjeste niveau, og selvom Conan ikke længere går med i de allersværeste klasser, så nyder den 17-årige vallak at komme med. 

– Jeg føler mig privilegeret over at have haft Conan så længe og over alt hvad vi har præsteret sammen. Han er en once in a lifetime hest, han har altid været en hest med den fedeste personlighed og indstilling, og han har altid haft ja-hatten på, fortæller Gitte og fortsætter: 

– Det er megafedt stadig at have ham med, og det synes Conan heldigvis også selv. Når han bliver klippet og vasket hjemme, lyser han op og ligner en der glæder sig til at skulle med. Han løber op i lastbilen når vi skal afsted. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Passer godt på ham
Conan har gået som stævnehest i årevis, og gang på gang har han bidraget til den succes Gitte har opnået som rytter. 

– Vi tager et stævne ad gangen, og jeg mærker grundigt på hans ben hver dag og mærker ekstra godt efter, hvordan han bevæger sig. Så længe han virker sund og springer med ørerne fremme, så får han lov at komme med. Han har aldrig bare været en hest for mig, han er min bedste ven og partner in crime. Vi kender hinanden ud og ind, fortæller Gitte og slutter: 

– Jeg elsker ham, og jeg tror faktisk også, at han elsker mig. Tanken om, at han måske ikke skal gå stævne mere på et tidspunkt, gør ondt, men er ikke katastrofal. Vi har toppet og hygger os nu bare i de mindre klasser, men tanken om, at han en dag ikke skal være her mere, gør rigtig ondt. Jeg håber han om meget lang tid, kan sove stille ind, og at det ikke bliver mig som skal tage beslutningen, for det vil være alt for svært.

Ved årets Christmas Show har ekvipagen blandt andet vundet en 135 cm-klasse. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald