Cornet Obolenskys World Cup-finale

29-03-2016 11:30

World Cup-finalerne 2016 i dressur og springning blev afviklet i Göteborg her i påsken. Vi har taget et kig på afstamningerne bag finalehestene 

Copyright Ridehesten.com
Cornet Obolensky og Marco Kutscher.

89.100 besøgte årets hestefest i Göteborg, Gothenburg Horse Show, der med sit 40 års jubilæum var vært for World Cup-finalerne i dressur og springning.

Reem Acra FEI World Cup-finalen i dressur havde 18 deltagende heste efter 17 forskellige faderhingste og 18 forskellige morfædre. Det er den hollandske hingst Jazz, der med sønnerne Vancouver K (nr. 8) og Umbro (nr. 15), står for faderskabet til to finalister. Oldenburgerhingsten Donnerhall var repræsenteret af sønnen Donnperignon (nr. 5) og desuden igennem sønnesønnen D'Agostino (nr. 6) e. De Niro. Donnerhalls sønnesøn Don Davidoff er far til finalens nr. 2 Don Auriello. Ellers var der ikke de helt store afstamningsmæssige sammentræf, som det var tilfældet i springning. På WBFSH's hingsterangliste i dressur ligger Jazz nr. 3, mens De Niro ligger nr. 1. Her ligger Floresten, som er far til årets World Cup-vinder Glock's Flirt, nr. 6.

Den belgiskfødte hingst Cornet Obolensky e. Clinton/ Heartbreaker, der selv har haft en stor international karriere under Marco Kutscher, slog for alvor sit navn fast i dette års Longines FEI World Cup-finale i springning. Af de 26 finalister stod Cornet Obolensky som far til tre, nemlig vinderhesten Corbinian, finalens nr. 3 Cornet d'Amour samt nr. 5 Cornado - intet mindre! Cornet Obolensky er selv nr. 3 på WBFSH's hingsterangliste i springning.

På førstepladsen af WBFSH's hingsterangliste i springning finder man den franske hingst Diamant de Semilly e. Le Tot de Semilly/ Elf III, der har haft en international springkarriere under Eric Levallois. Diamant de Semilly er far til World Cup-finalens nr. 2 Emerald N.O.P. og nr. 14. Mecklenburgerhingsten Chacco-Blue e. Chambertin/ Contender (international karriere under Andreas Kreuzer og Alois Pollmann-Schweckhorst), der ligger nr. 10 på WBFSH's hingsterangliste i springning, står som far til World Cup-finalens nr. 5, 19 og 26.

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner