CSIO-stævne flyttes til Odense

20-02-2014 15:13

Britt Carlsen

Det årlige danske CSIO-stævne, der siden 2004 har ligget i Bernstorffsparken i Charlottenlund, flyttes til Dyrskuepladsen i Odense. Det bliver EM- og World Cup-arrangøren JBK Horse Shows, der overtager CSIO-stævnet fra Sportsrideklubben, som har måttet stoppe engagementet som følge af svigtende økonomisk støtte. Stævnet afvikles som planlagt 15. – 18. maj

Copyright Ridehesten.com
Det internationale springstævne næsten i hjertet af København, arrangeret af Sportsrideklubben kunne i år have fejret 10 års jubilæum, men klubben har måttet opgive at løfte opgaven, der nu er overtaget af JBK Horseshows og skal afvikles på dyrskuepladsen i Odense.

Siden 2004 har vi (bortset fra 2010) været vant til at opleve international springning med Nations Cup i Bernstorffsparken i Charlottenlund, men fra i år bliver stævnet flyttet til Dyrskuepladsen i Odense. Årsagen er, at Sportsrideklubben, som har stået bag arrangementet i Bernstorffsparken, har måttet trække sig som følge af svigtende indtægter. Det bliver i stedet EM- og World Cup-arrangøren, JBK Horse Shows, der skal afvikle CSIO-stævnet i Odense.

”Vi er rigtig glade for, at JBK Horse Shows har sagt ja til at afvikle CSIO-stævnet. Det er særdeles vigtigt for sporten og Danmark som ridesportsnation, at vi har en afdeling af Furusiyya FEI Nations Cup, og jeg er sikker på, at JBK Horse Shows kan afvikle og udvikle stævnet lige så professionelt, som de afviklede EM i 2013 og gennem mange år har afviklet vores World Cup i dressur. Når det er sagt, er det selvfølgelig utrolig ærgerligt, at stævnet skal flyttes fra Bernstorffsparken. Sportsrideklubben har siden 2004 afviklet flotte og professionelle CSIO-stævner, og det skal klubben, de frivillige og sponsorerne have en kæmpe stor tak for”, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

”Det er en rigtig spændende og vigtig opgave, for Danmark skal have et CSIO-stævne. Det er ærgerligt for Sportsrideklubben, men jeg forstår udmærket, at det er svært for klubber at arrangere stævner af denne størrelse på frivillig basis, for det er et fultidsarbejde. Jeg har selv været en del af afviklingen af CSIO i 2001 og 2002 og ved, hvad det kræver. Og nu skal vi så i gang igen. Vi glæder os meget til at afvikle stævnet i år og udvikle det i årene, der kommer. Vi skal i gang med det samme, for der er kun tre måneder til, det går løs, og derfor håber vi på god støtte og opbakning fra vores sponsorer, samarbejdspartnere og ikke mindst frivillige”, siger Jens Trabjerg, direktør i JBK Horse Shows.

”Det er en rigtig rigtig ærgerligt erkendelse, vi er kommet til. Vi havde set frem til at afvikle stævnet for 10. gang i år, men vi måtte erkende, at der var for stort forfald i støtte fra væsentlige sponsorer og samarbejdspartnere, og så er det umuligt. Det er rigtig ærgerligt for os klubber, at markedet for denne type stævner er så tungt, at de ikke kan arrangeres på frivillig basis, men det er altså et fuldtidsjob at skabe den nødvendige økonomi. Så ja – vi er rigtig ærgerlige, men vi er selvfølgelig også glade for, at CSIO-stævnet bliver i Danmark, for det har sporten brug for. Nu vil vi koncentrere os om vores internationale military- og distancestævner, og så håber vi snart at kunne præsentere springstævner i Bernstorffsparken igen”, siger Niels Ulrich Pedersen og Jakob Leth fra Sportsrideklubben.

Kilde: DRF

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen