Daniel fejrer jubilæum med endnu en sejr

20-10-2018 20:35

Britt Carlsen

I dag er det fire år siden Daniel Bachmann Andersen havde første arbejdsdag på Blue Hors. - Sikke en rejse med masser af personlig udvikling, fortæller Daniel efter sejren i Intermediaire I

Copyright Ridehesten.com
I dag har Daniel Bachmann Andersen været ansat på Blue Hors i fire år. Det har han fejret med to internationale sejre - dagens sidste på avlshingsten Blue Hors Zee Me Blue.

Der var fin stemning inde i Nathalie Horse Care Arena her til aften, hvor der var 14 ryttere til start i Alm. Brand Intermediaire I. Daniel Bachmann Andersen opnåede, som i Prix st. Georg, klassens bedste resultat på avlshingsten Blue Hors Zee Me Blue e. Blue Hors Zack (opdr. Louise Ringsbo). Det så dog længe ud som om Marianne Yde Helgstrand og Super Mario kunne true deres mulige sejr, da Marianne viste et fremragende og meget sikkert travprogram. De fortsatte på samme vis i galopprogrammet lige indtil Super Mario, i et splitsekund skiftede galop på forparten på vej ind i pirouetten. Marianne fik 72,088% mod Daniels 73,735%

4-års jubilæum
Det er i dag præcist fire år siden Daniel blev ansat på Blue Hors efter først at have været i lære hos den tidligere landstræner Rudolf Zeilinger, og dernæst rytter hos Helgstrand Dressage. 
- Hold op sikke en rejse, hvor jeg har udviklet mig som rytter, og også opnået masser af personlig udvikling, indleder Daniel, der indrømmer, at han er træt, men glad efter en dag, hvor han sejrede på Blue Hors Don Olymbrio i Specialen, og kom ind på en tredjeplads i World Cup Grand Prix.
Daniel er ovenud taknemmelig for de muligheder han får på Blue Hors - fantastiske heste, og lov til at beholde dem, og udvikle dem i det tempo, som passer til hver enkelt hest. Her er ikke noget krav om at forcere uddannelsen for succes i sporten, den succes kommer, når hesten er udviklet og klar til det. 

Copyright Ridehesten.com
Marianne Yde Helgstrand og Super Mario.

Daniel har lige nu fire heste, som går Grand Prix på et højt, internationalt niveau, og bag dem er der flere yngre talenter på vej. Daniel uddanner sine heste fra 3-4 års alderen, og det er en kæmpe fordel. for på den måde kender man hestene godt og kan præge dem.
Det er ikke alene hestematerialet, som gør en forskel. - Alt andet omkring mig og hestene fungerer, og ja det er selvfølgelig hårdt arbejde, men det er dejligt at få lov til beholde de heste, jeg tror på, fortæller han. Og understreger, at han har verdens bedste arbejdsgiver. 

Zee Me Blue til fremtiden
Den tidligere fløjhingst i Dansk Varmblod Blue Hors Zee Me Blue er 8 år, og han har behov for et eller to år mere for at nå Grand Prix-niveau, for han er endnu ikke klar, hverken mentalt eller fysisk, selvom han har udviklet sig meget positivt de seneste måneder, fortæller Daniel, men han har tid og tålmodighed til at vente på, at hingsten er klar. - Det kommer, om det sker til næste år eller først når han er 10 eller ældre, det vil tiden vise, slutter Daniel Bachmann Andersen. 

Se resultatet af klassen HER

Copyright Ridehesten.com
Den tidligere danske mester i dressur Lisbet Seierskilde har en ny hest godt på vej i sporten. Jonstrupgaardens Cocio e. Desperados, som hun familien selv har opdrættet. De kom ind på fjerdepladsen.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner