Danmark starter som nr. 12 ved EM

29-08-2023 19:31

Annika Knudsen Lorentsen

Når EM i springning begynder i morgen eftermiddag i Milano, starter det danske hold som nr. 12 ud af i alt 15 holdnationer, der er til start i mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold. Fv. landstræner Bo K. Møller, Mathias Nørheden Johansen, Kasper H. Hansen, Rikke Belinda Barker, Lars N. Pedersen og Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her til aften har Chef d'Equipes fra de forskellige nationer, der er til start ved EM mødtes til lodtrækning om startrækkefølgen til morgendagens indledende konkurrence i årets mesterskab. 

Landstræner Bo K. Møller var til mødet sammen med Elitesportschef Annette Mosegaard, og Bo udtrak startnummer 12 til det danske hold. Der er 15 hold til start i mesterskabet, og det betyder, at Danmark er blandt de sidste i startrækkefølgen. 

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller ved lodtrækningen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden rækkefølgen for hold blev de individuelle starters placering i startrækkefølgen også udtrukket. De fleste nationer har medbragt en femtemand, som ikke konkurrerer for holdresultatet, men i den individuelle konkurrence. Det er i Danmarks tilfælde Lars N. Pedersen med Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo. Selvom Lars ikke tæller til holdresultat, er han en vigtig del af det danske team, og individuelt starter han som nr. 20 i morgendagens konkurrence. 

De øvrige fire danske ryttere rider på banen som nr. 12, 37, 61 og 81. Den første dansker der rider på banen er Andreas Schou med Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morgen Augustinus), mens den anden bliver Mathias Nørheden Johansen med Franco 79 e. e. Firth of Lorne/ Coronas. Den tredje holdrytter på banen er Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet, mens Kasper H. Hansen rider på banen som den sidste med Zero K e. Kannan/ Robin Z (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen). 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen