Dansk springstald i rivende udvikling

05-07-2013 06:33

Rikke Haastrup har 15-16 konkurrenceheste i alderen 4-9 år. Hun rider omkring ti heste dagligt, og så er der ofte konkurrencer i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Familien på Lykkegaard ved Vejle: Rikke Haastrup og Jesper Lund Kristensen med deres søn Holger.

I maj 2007 investerede parret Rikke Haastrup og Jesper Lund Kristensen i ”Lykkegaard” ved Vejle - efter flere års om- og tilbygning er byggeprocessen veloverstået, og der bliver nu i højere grad tid til at holde fokus på de sportslige ambitioner.

Rikke og Jesper opkøber unge, talentfulde springheste, og desuden har de et godt og tæt samarbejde med fx Stutteri Bjerglund ved Henrik Petersen. Konceptet er, at de hovedsageligt uddanner unge heste indtil de er 7-9 år, hvorefter de bliver solgt.

- Det er sjældent vi køber en hest, som vi forventer at sælge en måned efter. Når vi køber en unghest, så er det fordi vi gerne selv vil ride den og uddanne den i en årrække. Det gør det langt sjovere, understreger Jesper.

Rikke har en ambition om, igen at komme i betragtning til det danske landshold. Hun er i bruttotruppen med Qualico du Bobois, og efter et fejlfrit ridt i Grand Prix-klassen i Bernstorffsparken har hun bevist, at hun er tilbage i sporten på dette niveau.

Magasinet Ridehesten har været på besøg hos Rikke og Jesper på ”Lykkegaard” og du kan læse meget mere i Ridehestens julinummer.

Læs mere i magasinet Ridehestens julinummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen