Dansk succes hos ungrytterne i Aachen

01-07-2022 18:02

CHIO Aachen: 12 inviterede ungryttere mødtes her til eftermiddag på Deutsche Bank Stadium, og det blev det til sejr for DV-hesten Farnham L, mens Sara Aagaard Hyrm red sig ind på en flot fjerdeplads 

Det er ikke kun seniorrytterne, som i disse dage er til start ved verdens største ridestævne i Aachen – det er også de unge ryttere. På dressursiden har 12 ungryttere fået invitation til at ride to klasser på det imponerende Deutsche Bank Stadium, og blandt dem er tre DV-heste og en dansk rytter. 

Det er andet år i træk, at danske Sara Aagaard Hyrm er inviteret til Aachen for at deltage i det store stævne, og gennem det sidste år har Sara været hernede flere gange i forbindelse med CHIO Aachen CAMPUS's talentprogram, Programme of Excellence. I dag havde hun og Atterupgaards Cooper e. Charmeur/Gribaldi (opdr. Atterupgaars), som har ingen ringere end Atterupgaards Orthilia som mor, en særdeles flot tur. Den 8-årige DV-vallak udvikler sig konstant under Sara, og i et meget stærkt felt blev de i dag placeret som nummer fire med 72,14%.

Vinder af dagens klasse for ungrytterne bar også præg af at være lidt dansk – hesten er i hvert fald. DV-vallakken Farnham L e. Fürst Rousseau/ Hochadel (opdr. Karsten Bundgaard), og den 20-årige spanske dressurrytter, Sergio Morón Basoco, der sammen med sin familie driver dressurcentret Convixion Horses i La Rioja-regionen i det nordlige Spanien, lagde ud som første rytter og bibeholdt føringen gennem hele klassen. Med 73,97% blev det til personlig rekord for ekvipagen, som kunne lade sig hylde under præmieoverrækkelsen.

Med  70,70% blev det til en sjetteplads for amerikanske Christian Simonson var til start på den dansk opdrættede DV-vallak Son of A Lady e. Soreldo/Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen), der tidligere har været redet af Carina Cassøe Krüth. 

 Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Simonson og Son of A Lady. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen