Danskopdrættet hest leverede flot runde i 6-års finalen

26-09-2021 14:47

Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: Dansk Varmblods-hesten A.N. Barney har netop gået en fantastisk flot runde med et let nedslag i den 140 cm-høje 6-års finale ved UVM på Zangersheide. Han blev redet af sin tyske rytter, Philipp Weishaupt, som desuden tog sejren i sadlen på sin anden hest Coros

Copyright Ridehesten.com
A.N. Barney ved UVM på Zangersheide. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var ingen danske ryttere til start i årets 6-års finale ved UVM på Zangersheide, men til gengæld en enkelt danskopdrættet hest. 

A.N. Barney e. Balou/Carmargue (opdr. Anja og Niels Jørgen Nielsen) er opdrættet i Dansk Varmblod af en avlerfamilie, der er bosat i det midtjyske. Familien, som har opdrættet ham, tog da også turen til Belgien, da de fik nyheden om, at deres opdræt havde sikret sig en plads i den eftertragtede finale. 

Barney ejes af Ludger Beerbaum Stables og rides af tyske Philipp Weishaupt, som lykkedes med at ride en runde med blot en enkelt let nedslag i sadlen på sin danske hest i dag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er vildt stolte. Vi synes godt nok, at banen var stor og imponerende til 6-års heste, men sikke en skøn oplevelse at opleve eget opdræt hernede. Vi håber ikke, at det er sidste gang, fortæller Anja Munk Jakobsen, som er en af avlerne bag A.N. Barney. På papiret er det Anja og hendes far Niels Jørgen, der avlerne hestene, men både mor Jonna og søster Karina engagerer sig meget i familiens avl og de var derfor også med på tur dernede. 

Copyright Ridehesten.com
A.N. Barney, da han var i Danmark og blev redet af Karen Møller Rohde fra Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Philipp Weishaupt sejrede på anden hest
A.N. Barneys rytter, Philipp Weishaupt var ligeledes til start på Coros e. Cornet Obolensky/Arpeggio og i sadlen på ham lykkedes det Philipp at ride den hurtigste fejlfrie omspringning, som dermed sikrede ekvipagen sejren i 6-års finalen. 

Andenpladsen blev tyske Angelique Rüsen med Crowny NW e. Crown Z/Pontifex 9, mens det blev belgiske Virginie Thonon med Parequita v.h. e. Jamal Vd Heffinck/Cumano BD, der blev nr. 3. 

Se resultatet HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen