De danske heste igennem vet-check

07-08-2013 19:18

UVM i Verden | Alle 5-årige dansk varmblodsheste gik i eftermiddag glat igennem dyrlægetjekket ved VM for unge dressurheste i Verden

Copyright Ridehesten.com

Blandt flere ændringer ved UVM i Verden er dyrlægetjekket flyttet indendøre i den store opvisningshal i staldområdet, og er således ikke åbent for publikum. Det betyder også, at der er mere styr på hestene, og i modsætning til sidste år, hvor der var flere løse heste, forløb dyrlægetjekket for 5-års problemfrit.

De fem DV-registrerede heste består af de fire på det danske hold samt fløjhingsten Zonik, der starter under hollandske Hans Peter Minderhoud på wildcard:

  • Zick Flower e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Andreas Gregersen) redet af Allan I. Grøn.
  • Svalegårds Hottie e. Blue Hors Hotline / De Noir (opdr. Else-Marie & Jens Chr. Krabbe) redet af Maria A. Andersen.
  • Lohmanns Takitta e. Blue Hors Zack / Solos Landtinus (opdr. Bent Olesen) redet af Maria A. Andersen.
  • Fredensdals Zig Zag e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro (opdr. Linda Falensteen og Martin Strande) redet af Jan Møller Christensen.
  • Zonik e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Linette Jæger) redet af Hans Peter Minderhoud, Holland.

Lader man blikket løbe ned over listen af 5-årige danske heste, vil man bemærke, at hele fire af de fem heste er faldet efter hingsten Blue Hors Zack. Man vil også bemærke, at Blue Hors-rytteren Maria A. Andersen starter to 5-årige heste, og hun har faktisk fire heste med til Verden, da hun også har en 6-års UVM-hest med samt en deltager i Nürnberger Burgpokal.

Der er højt humør i den danske lejr, og rytterne har i dag haft mulighed for at ride både 5- og 6-års heste på opvarmnings- såvel som opvisningsbanen uden problemer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen