De sidste finaler afgjort ved Bækgaarden Horse Festival (video)

10-07-2022 12:43

Annika Knudsen Lorentsen

Sidste dag ved Bækgaarden Horse Festival 2022 er snart nået vejs ende, og de sidste to finaler ved stævnet er afgjort. Sejren i Medium-finalen gik til Matilde Ertmann Skov, mens Christian Jansen tog sejren i Large-finalen

Copyright Ridehesten.com
Matilde Ertmann Skov med Cados L. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De sidste to uger har der været stor aktivitet på Bækgaarden i det østjyske, hvor der har været afholdt springstævner. Denne uge bød på Bækgaarden Horse Festival, og i dag er de sidste finaler blevet afgjort. 

Den ene af dagens finaler var Medium-finalen, hvor der var 43 ekvipager til start. Bedst af dem var Matilde Ertmann Skov med Cados L e. Cayetano L/ Cornet Obolensky, som leverede den hurtigste fejlfrie runde i omspringningen. 

Andenpladsen i finalen tog Cecilie König med Flyer e. Sir Shutterfly/ C-Indoctro, som ligeledes var fejlfri og hurtig i omspringning. 

Både tredje- og fjerdepladsen red også fejlfrit i omspringningen. Tredjepladsen blev vundet af norske Signe Skei med Calling On You e. Future Trend/ Clover Hill, mens Sidsel Broch Frederiksen med Volstrups Christobal e. Churchill/ Caletto I (opdr. Pia Holländer og Henning Jensen) tog fjerdepladsen. 

Femtepladsen gik til omspringningens hurtigste rytter, men desværre for Isabell Victoria Frost Jensen havde hun i dag et nedslag og måtte tage til takke med den sidste placering i top-5. Hun red den 10-årige Fonzie Ask e. Favorit Ask/ Carthago (opdr. Stutteri Ask). 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Calika-Vitz. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Christian og Calika-Vitz vinder deres anden finale
26 ekvipager var til start i MA2* Large Tour-finalen i dag, og de ti bedste skulle ride om sejren i omspringningen. Kun én rytter formåede at ride fejlfrit i hovedrunden, og da fejlene medtages til omspringningen, blev det en omspringning mellem én med nul fejl, otte med fire fejl og én med otte fejl. 

Det blev blandt dem med fire fejl, at vinderen skulle findes, da svenske Olivia Munkberg fik to nedslag i omspringningen og dermed ikke holdte sit fejlfrie resultat. 

Vinderen blev Christian Jansen med Calika-Vitz, som red en lynhurtig fejlfri omspringning og dermed sluttede på sine fire fejl fra hovedrunden. Ekvipagen vandt også gårsdagens Youngster-finalen, og Christian var da også rigtig godt tilfreds med den 7-årige hoppe. Hør ham fortælle om det i videoen nedenfor. 

Andenpladsen gik til Line Pagh Nielsen med Gørklintgårds Hennessy e. Hearbeat/ Quidam's Rubin (opdr. Jørgen Ravn), mens Rasmine Laudrup-Dufour med Granato 4 e. Grey Top/ Ritual tog tredjepladsen. Fjerdepladsen blev Rikke Andersen med Vittorio S e. Verdi/ Rheinsberg, mens norske Signe Skei med Tobajo Carin e. Azteca VDL/ Check In tog femtepladsen. 

Large-finalen var den sidste finale ved Bækgaardens Horse Festival 2022, og tilbage er én klasse. LA1* Small Tour last chance. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen