Den franske regering: 46 forslag til ændringer under OL 2024

23-05-2022 12:48

Christine Krogh Frausing
Skribent

Den franske regering sætter 46 forslag til ændringer af hestesportsdelen under OL i Paris 2024, som følge af nogle uheldige episoder under OL i Tokyo, blandt andet episoden under femkampen

Copyright Ridehesten.com
Copyright Ridehesten.com En visualisering af dressurarenaen. Foto: Paris 2024
Nyheden fortsætter efter annoncen


Når der i 2024 skal afholdes OL i Paris, bliver det med ridesportsbegivenhederne i smukke Versailles. Forud for dette OL, er den franske regering dog begyndt at kigge på mulige ændringer, for at få hestevelfærden helt i top. 

Den franske regering har derfor nu sat 46 forslag til ændringer, når der i 2024 skal afholdes OL i Paris. Nogle af ændringerne er; Genindførsel af 4 ekvipager i holdkonkurrencen, strammere regler for brug af pisk, samt strenge kontroller af næsebånd, skriver Horse & Hound.

Da der blev afholdt OL i Tokyo var der flere ærgerlige hændelser, eksempelvis et pres på rytterne for at ride og gennemføre holdkonkurrencen, da der kun var 3 ryttere på hvert hold. Derudover husker de fleste nok da tyske femkæmper Annika Schleus under femkampen gentagende gange slog hesten med pisk. En tredje hændelse var da Martin Fuchs hest fik næseblod på springbanen, hvor stramheden af næsebånd kom i tale. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det virker oplagt at kigge på forbedringer i forhold til hestevelfærd, for at sikre fremtiden inden for ridesport, skriver regeringen i en rapport. 

Forslagene til ændringer kommer som følge af den mediestorm der har været siden Tokyo 2020, hvor flere organisationer foreslår at fjerne al hestesport helt fra OL. 
Den franske regering ønsker blandt andet at udstyrskontrollerne skal være mere omfattende, og at der skal laves flere, og mere strikte regler for, hvilket udstyr der må bruges. Derudover skal der være konsekvenser, hvis reglerne brydes mener de.

I rapporten står der blandt andet også, at de ønsker at gag-bid skal forbydes. Derudover skriver de, at det ville være helt ideelt, hvis det blev forbudt ag bruge pisk ved konkurrencer på dette niveau, men at der som alternativ kunne laves en regel om, at pisken højst måtte bruges én gang. Sanktionen for at bruge pisken mere end én gang skulle være diskvalifikation. Derudover vil de forbyde bodybandager, samt forbyde brug af sporer i dressur. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner