Den største belønning du kan give dig selv er..

25-03-2021 14:56

Anja Nielsen

I dag vil jeg vie hele mit blogindlæg til denne ene ting. Det her er det mest energiskabende og selvkærlige du kan gøre for dig selv. Det er en kunst at mestre og jo før du kommer i gang med at træne det her, jo før mærker du er frihed, som går udover noget du nogensinde har oplevet

Copyright Ridehesten.com
I det øjeblik, hvor andres mening og anerkendelse ikke betyder noget, i forhold til din egen anerkendelse, så kan intet stoppe dig mere.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det tog mig 25 år, før jeg knækkede koden til det, der for mig, er den absolut største gave du kan give dig selv – Nogensinde.

Der findes ikke større gave, eller belønning, som du kan give dig selv!

Det kræver øvelse og det kræver arbejde. Men i det øjeblik du mærker det.

Når du også regner den her ud og bruger den hver eneste dag, så er du fri.

Anerkendelse og validering fra andre er en meget vigtig ting i stort set alles liv.

Men, selv-anerkendelse er det største du kan opnå og den vildeste gave du kan give dig selv.

I det øjeblik, hvor andres mening og anerkendelse ikke betyder noget, i forhold til din egen anerkendelse, så kan intet stoppe dig mere.

Når ingen, heller ikke dine tætteste relationer, kan røre ved din opfattelse af dig selv og pille ved den stolthed du føler, når du tænker på den du er og hvad du har udrettet, så har du (også) knækket koden.

Selv-anerkendelse er så vigtigt, fordi vi løber rundt som myrer i en myretue og søger anerkendelse fra andre, hver eneste dag.

Det er trættende og nedbrydende, fordi vi ofte ikke får den belønning vi søger, når vi gang på gang forsøger at være flittige, dygtige, hjælpsomme – i en sådan grad, at vi glemmer os selv i processen.

Vi træder altså med andre ord os selv over fødderne dagligt, blot fordi vi søger at stække os den ekstra meter, for at andre ser os og forhåbentligt anerkender og roser os.

Men, det sker bare sjældent, at vi 1:1 får en belønning der passer til det arbejde vi har lavet, eller som svarer til den forventning vi havde til niveauet af ros, som vi håbede på at få for vores anstrengelser.

Det er ikke fordi andre mennesker er ligeglade med os, eller synes vi er dårlige til det vi gør, det er ofte blot fordi de kæmper deres egen kamp for anerkendelse. Derfor har de ikke overskud til at give dig det du har brug for, eller blot fordi de ikke tænkte at din handling behøvede det niveau af ros, som du håbede på at få.

Altså vil du oftest møde en uforløst følelse og en bekræftelse af at du ”ikke er god nok”, nu hvor ”de andre” ikke roste dig for din umagehed.

Kan du se den onde cirkel her?

Du løber stærkere og stærkere, fordi du har brug for mere og mere kærlighed og ros fra andre, og jo flere gange du træder på dig selv, jo mere kærlighed har du brug for. Du forsøger altså at bytte tjenester for kærlighed fra andre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men den kommer ikke. I hvert fald ikke i dén grad, som du har behov for.

Hvad nu med at stoppe op og ændre kurs?

Hver eneste dag, søger jeg at føle mig STOLT. Når jeg afslutter en opgave, spørger jeg altid mig selv, om jeg er STOLT over mig selv og min indsats.

Når jeg kan svar ”ja” til set spørgsmål, så smiler jeg og mærker følelsen af STOLT indeni.

I Powermind Academy har jeg lavet et udtryk.

Udtrykket er: S.T.O.L.T

Ordet giver sig selv, men opdelingen af ordet, kræver måske en forklaring, hvis ikke du kender så meget til Powermind Academy.

S.T.O.L.T står for:

  • Selvkærlighed
  • Tålmodighed
  • Overskud
  • Lederskab
  • Taknemmelig

Jeg (og dem som mentaltræner hos mig) lever gennem S.T.O.L.T hver dag.

Når dagen er omme, kigger vi tilbage og finder ting og situationer, hvor vi kan sige, at vi gjorde os selv S.T.O.L.T.

Prøv at gøre det samme. Denne metode har gjort at mange har knækket koden til selv-anerkendelse på 6-12 måneder. – Altså det jeg brugte 25 år på.

Led efter at mærke styrken af anerkendelsen, når den kommer fra dig selv, fremfor når den kommer fra andre.

Den dag i dag, er mine tætteste relationers mening og anerkendelse blot lidt ekstra krymmel på toppen, men den virkelige kraft kommer fra mit indre. Den følelse jeg får, når jeg kan hele mig selv og heppe på mig selv inde i mit hoved, det giver mig en ubeskrivelig drivkraft. For det er først i dét øjeblik, at du mærker styrken af selv-anerkendelse, selv-hep og selv-heling, at du for alvor er fri.

Prøv at leve din dag gennem S.T.O.L.T og se hvad der sker.

Kom med i S.T.O.L.T gruppen på Facebook her.

Kh Anja

Powermind Academy

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen