Den verdenskendte hingst Totilas runder de 20 år

23-05-2020 22:51

Annika Knudsen Lorentsen

Totilas runder et skarpt hjørne, idet hingsten i dag er fyldt 20 år. Sammen med hollandske Edward Gal satte hingsten for år tilbage den ene verdensrekord efter den anden på verdens dressurbaner, og sammen vandt de blandt andet guld ved VM i 2010

Copyright Ridehesten.com
Edward og Totilas ved VM 2010. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag har Totilas e. Gribaldi/Glendale kunnet fejre sin 20 års fødselsdag, og på Glock Horse Performance Centers Facebook side giver hingsten rytter gennem mange år, hollandske Edward Gal, hingsten en lille fødselsdagshilsen. 

– Du har fået mange lykønskninger fra hele verden, og jeg er ret sikker på, at du har fået masser kram og gulerødder. Din fødselsdag er fuld af bittersøde minder. Du var ikke bare denne enestående hingst, som jeg var stolt af at ride, og hvem jeg sammen med slog flere verdensrekorder og vandt mesterskaber på. Vores bånd var meget mere end man kunne ønske sig, du var min ven og hesten i mit liv. Sammen har vi oplevet de allerbedst og dårligste ting, og som tiden er gået er sårene helet, men min kærlighed for dig vil vare forevigt. Så stort tillykke min kære gamle ven. Så taknemmelig for sig og stolt af dig og dine geniale afkom. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sådan skriver Edward Gal til hingsten, som han har vundet et utal af store resultater med. Ved verdensmesterskaberne i Lexington i 2010 vandt de intet mindre end tre ud af tre mulige guldmedaljer, ligesom de også har vundet guld ved EM. 

Totilas er far til mange succesfulde afkom, blandt andet sønnerne Glock's Toto Jr., Glock's Total og Glock's Trafalgar. Ligesom han er far til de DV-kårede hingste Total Hope og Total McLaren. 

Copyright Ridehesten.com
Edward og Totilas da de vandt World Cup-finalen i 2010. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald