DM i voltigering i Esbjerg

14-09-2023 12:20

Annika Knudsen Lorentsen

Esbjerg og Omegns Rideklub af 1985 danner rammen om dette års DM, Agria DRF-mesterskaber og landsdelsmesterskaber i voltigering, som afvikles den kommende weekend

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under sidste års VM i Herning, hvor flere af ridesportens øvrige discipliner desuden var repræsenteret, blev mange tilskuere også for alvor introduceret for disciplinen voltigering. Voltigering er en imponerende form for gymnastik på hesteryg, hvor hesten styres fra jorden af en longefører, mens udøverne udfører deres akrobatiske programmer. Der gives karakterer for de enkelte øvelser i såvel det obligatoriske program som i freestyle-programmet, hvor koreografi, teknik og artistiskudtryk også spiller ind. Desuden udgør hestens og longeførerens samarbejde en vigtig del af den samlede karakter - så der er virkelig tale om teamwork, der skal gå op i en højere enhed.

Et Danmarksmesterskab tiltrækker naturligvis udøvere og heste fra hele landet, og der vil derfor være mulighed for at se nogle af landets absolut dygtigste udøvere i aktion i hallerne hos Esbjerg og Omegns Rideklub.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere af deltagerne har desuden i løbet af sommeren konkurreret ved EM, VM og NM, hvor der blev  høstet adskillige medaljer til Danmark. I DRF-mesterskabet for junior 2* skal vi således se Josephine Vedel Søndergaard Nielsen, som vandt en individuel sølvmedalje ved junior VM i Flyinge sammen med longefører Hanne Haagen Hansen. Ved stævnet i Esbjerg starter Josephine på hesten Højvangs Lansiana.

Forud for stævnet, som starter lørdag morgen kl. 09.00, skal alle hestene igennem dyrlægetjek samt et særligt hesteeftersyn foretaget af officials fra Dansk Ride Forbund.

Programmet for selve stævnet kan ses HER, og tilskuere er naturligvis meget velkomne på Sjelborg Kirkevej 30, hvor der er gratis adgang hele weekenden.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen