Dobbelt pas-rekord ved VM

08-08-2015 19:20

Maria Schacht

Der blev skudt med fuld fart fremad i femte gear ved dagens pasløb, og derudover hev de danske ryttere vores flag med på topplaceringerne flere gange i dag ved VM for islandske heste i Herning 

Dagen i dag har stået på fuld sol, højt humør og fantastisk stemning endnu engang. I dag er de sidste b-finaler blevet afgjort, så der er klar til a-finalerne i morgen. 

Det blev desværre ikke til en dansk verdensmester i 250 meter pas-løb i dag - men det var tæt på. Det blev nemlig til en verdensrekord, som både danske Søren Madsen og svenske Guðmundur Einarsson red sig til. De fik nemlig præcis samme tid, 21,49 sekunder, som var nok til at sætte en ny verdensrekord. Men ved et VM kan man selvfølgelig ikke have to verdensmestre i samme disciplin, så placeringerne blev afgjort efter deres andetbedste gennemløb, og herved gik sejren og titlen som verdensmester altså til svenske Guðmundur Einarsson på Sproti frá Svárvarborg, mens Søren Madsen måtte "nøjes" med titlen som verdens andenbedste og en sølvmedalje. 

Med til at overrække medaljerne til Søren og Guðmundur og de andre placerede ved pasløbet var formand for Dansk Idrætsforbund, Niels Nygaard, der gæstede stævnepladsen i dag. 

Derudover blev danske Hans-Christian Løwe nummer et i b-finalen i tølt T2 på hesten Eldjárn frá Vivildgård med et snit på 7,42, og er dermed videre til a-finalen i morgen. 

En a-finale fandt sted i dag; femgang F1 for ungryttere. Her var hele to danske ryttere med i finalen, nemlig Sasha Sommer på Snar frá Kjartansstöðum, de blev nummer fire, og Kristian Tofte Ambo på Tónn frá Ólafsbergi, som blev nummer fem. 

Husk at se alle billederne fra dagen her på siden i næste uge!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen