Dødsfald ved 3* militarystævne

11-09-2016 12:01

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

En blot 21-årig rytter er efter et rotationsfald på terrænbanen ved det trestjernede militarystævne i Ratomka i Hviderusland, på tragisk vis afgået ved døden. Hans liv stod ikke til at redde

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto

Den blot 21-årige Nikita Sotskov og hans hest Larry Carlton endte i et rotationsfald på den næstsidste forhindring ved stævnet i Hviderusland. Trods det tilstedeværende lægeholds øjeblikkelige indsats, stod Nikitas liv desværre ikke til at redde. Hesten blev efterfølgende undersøgt af en dyrlæge og er blevet behandlet for en mindre skade på venstre bagben.

Nikita Sotskov har redet internationalt siden 2010 og har repræsenteret Rusland hele to gange ved Europa Mesterskaberne på henholdsvis junior- og ungrytterniveau. Han havde stor erfaring i 2*-stævner og havde med sine tre heste, Ledok, Ilvina V og Larry Carlton, flere gange placeret sig blandt top 10.

FEI skriver:

- Sikkerhed i ridesporten er en topprioritet for FEI og alle nationale føderationer og FEI arbejder fortsat på at gøre sporten så sikker som mulig for alle atleter, både mennesker og heste.

Hvideruslands ride forbund udtrykker den dybeste kondolence til Nikita Sotskovs familie.

Læs FEIs fulde udtalelse om ulykken her

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner