Ingen vil afholde EM i 2025

09-05-2024 18:03

FEI har endnu ikke fundet nogle værter, der vil arrangere senior-EM i springning, military og paradressur til næste år. Problemstillingen blev sidst taget op på et forum i slutningen af april, men der er stadig ikke fundet en løsning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da det internationale rideforbund FEI den 29.-30. april slog dørene op for dets årlige sportsforum i den schweiziske by Lausanne var der både hestevelfærd og ligestilling på programmet - men også værtsskabet for EM i 2025 var et centralt emne. Hvor EM i dressur i 2025 er sikret med et værtsskab i den slovakiske by Samorin, ser det sort ud for de førnævnte discipliner, da FEI på trods af flere og forlængede udbudsrunder ikke har fået nogle formelle ansøgninger på at afholde EM i springning, military og paradressur. 

Deltagerne på forummet slog fast, at afholdelse af mesterskaber er en essentiel del af sporten, og at det også er vigtigt i de år, hvor der hverken er VM og OL. Derfor skal der kigges på løsninger, så flere ønsker at være værtsnationer. Nogle af udfordringerne er bl.a. at det er økonomisk tungt og logistisk krævende at afholde mesterskaber. Det blev foreslået, at den økonomiske risiko skulle deles 50/50 mellem værtsparret og FEI, men et sådant tiltag vil dog kræve store ændringer af den økonomiske model hos FEI - men måske er det dét, der skal til?

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth, da han talte på FEI's årsmøde, hvor han bl.a. kunne fortælle om de gode erfaringer med VM i Herning. Foto: © FEI/Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også danske Casper Cassøe Krüth fra Global Equestrian Group deltog på forummet, hvor han modsat kunne byde ind med nogle positive aspekter om at om at være vært for et mesterskab. VM i Herning i 2022 skabte nemlig en turismeomsætning på 264 millioner kr. og gjorde derved store forskelle for lokalmiljøet. Der kan derfor godt være gevinster forbundet med at afholde store mesterskaber, selvom det bestemt ikke altid er tilfældet.

Der blev vendt mange løsningsforslag på forummet, og FEI præsident Ingmar de Vos udtalte, at det var vigtig info, at alle forbund trods alt stadig ønsker, at der skal være de samme mesterskaber.

Tilbage står dog stadig spørgsmålet om FEI når at finde værter, der vil afholde næste sommers europamesterskaber. De Vos ville ikke garantere noget på FEI's vegne, men lovede, at de ville gøre alt, hvad de kunne.

Copyright Ridehesten.com
Ingmar de Vos, FEI præsident. Foto: © FEI/Richard Juilliart
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner