Dressurens verden på en mandag

14-01-2014 11:00

Britt Carlsen

Omkring 150 dressurinteresserede havde, på en råkold mandag aften, fundet vej til Katrinelund på Mors for at høre dressurdommerne Birthe Lyder Nielsen og Kurt Christensen forklare, hvad det er de særligt holder øje med, når de er i aktion som dommere

Det blev et særdeles vellykket kursus på Katrinelund, hvor de to dressurdommeres budskaber gik godt igennem til deltagerne. Og dem var der mange af, godt 150 interesserede havde fundet vej til Katrinelund trods årets første snefald. De to særdeles kompetente dommere – Birthe Lyder og Kurt Christensen brugte aftenen på at forklare, hvad det er de ser efter i en hest når de dømmer dem bl.a. i championatsklasserne for de unge 4 – 6 årige heste.

Kurt Christensen åbnede aftens kursus med at opfriske tilskuernes teoretiske viden om hestens gangarter og hestens funktion – hvad er ønskeligt og hvad er ikke. Han var god til at bruge billeder og video til illustration. Efter knap en time var folk godt klædt på til at se på hestene i praksis. På Katrinekund havde de været dygtige til at finde forskellige heste, med hver deres forcer og udfordringer. Heste der også var på forskellige alders- og uddannelsestrin. Det var rytterne Rikke B. Nielsen, Mette Svare Ehlers og Lars Bækgaard som holdt for, og viste hestene for dommere og tilskuere.

De to dommere førte alle godt igennem de problemstillinger, som de oplever, når de sidder og dømmer. De fortalte åbent om hestens styrker og svagheder, og forklarede baggrunden for deres bedømmelse og karakterer. Publikum fulgte nøje med i de to dommers kommentarer og fortællinger. Ligesom de viste stor nysgerrighed og indlevelse ved at stille mange og gode spørgsmål. Der var i løbet af aftenen godt aftræk på kaffen for at holde varmen.

- Vi vil gerne takke de mange skønne mennesker for at have vist opbakning og engagement til vores arrangement.  Vi (region 6 og Katrinelund) er meget glade for at have kunnet lokke de to kompetente dommere til Mors for at give en kursusaften og det takker vi mange gange for, lyder det fra Katrinelund i dag. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner