DRF: Nej til international ridning i Herning

11-07-2013 10:47

Signe Wiese

I det nyeste nummer af magasinet Ridehesten præsenterer Dansk Varmblods sekretariatschef, Casper Cassøe, et nyt koncept for hingstekåringen i Herning, der bl.a. byder på internationalt dressur- og springstævne. Men Dansk Ride Forbund har i første omgang valgt at sætte en stopper for idéen

I 2014 er det 35. gang at Dansk Varmblod afholder hingstekåring i Herning, og igennem årene er hingstekåringen vokset til et gigantisk arrangement, der hvert trækker mere end 50.000 tilskuere til MCH Messecenter Herning. Men ifølge DV’s sekretariatschef, Casper Cassøe, er det tid til lidt nytænkning.

Indtil nu har konkurrenceklasserne i Herning været forbeholdt dansk varmblodsheste, eller DV-kårede hopper og hingste. Et af de nye tiltag skulle være afholdelsen af internationale spring- og dressurklasser med et forholdsvis lille antal ryttere. – Vores heste har så høj kvalitet, at vi ikke er bange for at kæmpe mod andre i sporten, slår Casper Cassøe fast i artiklen i Ridehestens juli-nummer.

Dressuren skal afvikles på 3-stjernet niveau, og springning på 2- og 3-stjernet niveau, og Dansk Varmblod forestiller sig at Dansk Ride Forbund får mulighed for at sende 4-6 ryttere til start i dressuren, og 16 ryttere i springning.

Dansk Varmblod har ansøgt Dansk Ride Forbund om tilladelse til at afholde internationalt stævne i forbindelse med hingstekåringen i Herning, og sagen blev behandlet af rideforbundet på et bestyrelsesmøde den 6. juli.

Af referatet fremgår det, at rideforbundet ikke umiddelbart er positivt indstillet over konceptet. Her står bl.a.: …hensynet til øvrige stævnearrangører vigtig – herunder både arrangører af nationale og internationale stævner, og den eventuelle konkurrence om ryttere og sponsorer, der kan blive. Derudover er det vigtigt, at den samlede mængde af internationale stævner afstemmes til dels rytternes behov og ikke mindst til, hvad der giver udvikling for sporten. DRF prioriterer et World Cup i springning meget højt. Det har stor betydning for vores egne ryttere og for udviklingen af springsporten, at vi kan afholde et World Cup i springning på dansk grund, hvorimod et indendørs 2* stævne primo marts ikke ses som en fordel i forhold til afviklingen af landsstævner i den nuværende kalender. Derudover prioriteres et udendørs CDI3* meget højt, hvorimod forbundet ikke ser endnu et indendørs CDI3* som en fordel for hverken arrangører eller ryttere.

Af referatet fremgår det også at rideforbundet vil invitere Dansk Varmblod til en nærmere drøftelse om sagen.

Dansk Varmblods sekretariatschef, Casper Cassøe, er naturligvis skuffet over rideforbundets udmelding:
– Det er rigtig ærgerligt at DRF ikke er med på idéen. Vi synes det er oplagt at bruge hingstekåringen i Herning, hvor så mange mennesker er samlet, til at gøre reklame for ridesporten. Vi mener ikke at omfanget af de internationale klasser i Herning er så stort, at det på nogen måde kan blive en konkurrent til de øvrige internationale stævner i Danmark. 

– Jeg forstår simpelthen ikke beslutningen. Jeg tror, at DRF har misforstået vores oplæg, for dette er virkelig til gavn for hele branchen, mener Casper Cassøe, der dog ikke giver ikke op så let: – Vi håber og tror stadig på at vi kan få det til at lykkes, så vi kæmper videre.

Læs hele referatet fra DRF's bestyrelsesmøde HER

Læs om DV's nye idéer til hingstekåringen i Herning i magasinet Ridehesten, juli 2013

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen