DRF: Udeluk Rusland og Hviderusland fra international sport

02-03-2022 13:00

Trine Askjær-Jørgensen

På baggrund af den nuværende situation mellem Ukraine og Rusland er også det internationale rideforbund FEI ved at tage stilling til, hvad de kan gøre for at modarbejde Rusland og hjælpe Ukraine. Dansk Ride Forbund er helt klare i mælet: Rusland og Hviderusland skal udelukkes fra al international sport

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI’s Executive Board besluttede i mandags at fjerne alle internationale ridesportsbegivenheder i Rusland og Hviderusland fra 2022-kalenderen. Det betyder, at 51 hestesportsbegivenheder i Rusland og seks i Hviderusland er aflyst. Dette inkluderer også det eurasiske mesterskab for ungryttere og seniorer, som skulle finde sted i Moskva til juli.

FEI’s Executive Board bad samtidig FEI's bestyrelse om at vurdere, hvorvidt russiske og hviderussiske ryttere og officials skal udelukkes fra at deltage i internationale ridesportsbegivenheder i andre lande. Dansk Ride Forbund opfordrer på det kraftigste FEI's bestyrelse til at gøre netop dette.

DRF bakker nemlig fuldstændig op om regeringens og Danmarks Idrætsforbunds plan om at imødegå Rusland og Hviderusland med hårde sanktioner, og hermed er forbundet på helt samme side som den Internationale Olympiske Komité (IOC) og en lang række andre nationale og internationale idrætsforbund.

Det er nemlig DRF's klare holdning, at Ruslands invasion af Ukraine er fuldstændig uacceptabel.

Formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, udtalte følgende:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– DRF opfordrer på det kraftigste FEI’s bestyrelse til at udelukke de russiske og hviderussiske ryttere og officials fra al international sport samt til at overveje om den nuværende russiske repræsentation i FEI’s bestyrelse er acceptabel. De russiske og hviderussiske rideforbund, ryttere, dommere og øvrige officials er vores kolleger, men i denne forfærdelige og fuldstændig uacceptable situation må vi stå sammen i den internationale ridesport og sende det stærkest mulige signal til Rusland og Hviderusland ved at udelukke dem. Normalvis bør sport og politik holdes adskilte, men dette komplette overgreb på en suveræn stat betyder, at sporten undtagelsesvist må reagere på det kraftigste.

Han opfordrer samtidig til at støtte op om det ukrainske ridesportssamfund, hvor det er muligt.

– Der vil i nærmeste fremtid være brug for både karantænefaciliteter og derefter midlertidig opstaldning til ukrainske heste rundt om i Europa, ligesom økonomisk hjælp vil være hårdt tiltrængt. Hos DRF vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe det ukrainske ridesportssamfund, og der skal lyde en klar opfordring til andre om at gøre det samme.

Det er ifølge DRF fortsat for tidligt at sige, hvilken betydning situationen får for VM i Herning til sommer, men de følger situationen i Ukraine tæt og er i dialog med FEI. 

Kilde: Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen