Drømmer du om et dressurhoppeføl?

05-08-2022 11:49
Avl

Går du med en drøm om at erhverve et fremragende dressurhoppeføl til fremtidig sport og avl, kan du udleve din drøm på Dansk Varmblods Elitefølauktion

Copyright Ridehesten.com
Terpling's Tiffany. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods Elitefølauktion, præsenteret af Dansk Hesteforsikring, løber af stablen på tirsdag den 9. august under eliteskuet i Boxen på VM-stævnepladsen i Herning.

Tirsdag aften efter den store avlermiddag kommer en kollektion af 40 nøje udvalgte føl under hammeren, og de er fordelt på 14 springføl og 26 dressurføl – og heraf 15 dejlige dressurhoppeføl.

Disse hoppeføl er trukket på gode hoppestammer med sportspræstationer og er efter hingste Valverde, Blue Hors Monte Carlo TC, Gørklintgårds Million, Glamourdale, Fynch Hatton, Total Hope, Blue Hors St. Schufro, So Unique, Vitalis, Asgard's Ibiza, Highfive Fuglsang og Midt-West Evolution.

Copyright Ridehesten.com
Gravity. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Netop Glamourdale og Total Hope deltager i VM i dressur i Herning for hhv. England og Norge, og de har hhv. to og et hoppeføl i kollektionen.

Hoppeføllet efter Totilas-sønnen Total Hope er trukket på en forædlerhoppe efter OX-araberhingsten  Zonyx og trukket på en solid tysk hoppestamme, der bl.a. har givet de kårede dressurhingste Del Piero og First Flair R. Føllet, kat.nr. 316 Terpling's Tiffany, vandt det regionale følskue og er udtaget til eliteskuet på baggrund af sin flotte type og ikke mindst tre fremragende gangarter med stærkt afskub og stor elasticitet, rummelighed og op-ad-bakke-tendens.

De to hoppeføl efter den tidligere verdensmester for 7-årige dressurheste, Glamourdale, er begge velgående og af særdeles god type og trukket på gode hoppestammer. Kat.nr. 315 Gravity har For Romance I som morfar og er ud af den i Danmark velkendte og velrenommerede Pari-hoppestamme, der har givet utallige sportshest med international succes som bl.a. Digby (Nathalie zu Sayn-Wittgenstein) og Paragon (Heather Blitz) m.fl.

Se hele kollektion af føl.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen