Dujardin testede 4-års hestene

09-10-2017 10:21

Charlotte Dujardin agerede lørdag testrytter for de 4-års heste ved de svenske championater, Breeders Trophy. Blandt de mange heste var DV-hingsten Conde Nord, der blev mødt af en uventet udfordring på banen

Copyright Ridehesten.com
Conde Nord, der her ses med sin danske rytter Jacob Nørby Sørensen i sadlen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne uge har stået svenskernes tegn, hvor Breeders Throphy er løbet af staben. De svenske championater, Breeders Trophy, er kun for svenskfødte heste samt svensk kårede hingste af anden oprindelse. Flere danske heste har opnået fine placeringer i de indledende runder, men lørdag gjaldt det så testridningen af de 4-års heste.

Charlotte Dujardin var et sandt tilløbsstykke, da hun lørdag skulle teste de mange 4-års. Den store hal var fyldt til randen og publikum ventede i spænding.

Blandt de 4-års heste var DV-hingsten Conde Nord e. Charmeur/Hohenstein (opdr. Vibeke Bjørn Rasmussen, ejer Bjarke Laustsen), der bliver redet af danske Jacob Nørby Sørensen. En arrangørfejl endte desværre ud i, at hingsten skulle testrides med en hoppe i hallen, og det flyttede fokus fra Charlotte Dujardin.

Under hele testridningen havde Conde Nord nemlig et særligt øje til den kønne hoppe Zinnia, der vimsede rundt om ham.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han har et ekstra ben hængende under mig, og er slet ikke fokuseret på mig, lyder det fra Charlotte Dujardin under ridningen. Hans trav og galop føles fantastisk, men det påvirker bestemt hans gangarter. Han er så villig og ridebar, hans galop kan allerede forkortes, og han vil kunne klare sig godt, siger Dujardin, og fortsætter:

– Med en hingst skal du altid være parat til at acceptere situationer som denne. Han er utrolig flot, men desværre i dag meget spændt og ukoncentreret. Han får kun 8,5 for ridelighed, men for potentialet får han 9, fordi jeg tror, han vil være fantastisk, slutter Charlotte Dujardin.

DV-hingsten Conde Nord opnåede derfor et samlet resultat på 87.500 og en flot femteplads.

Sejren gik til den svenske varmblodsvallak Skywalker e. Zuidenwind/Bernstein, der opnåede både 9,5 i ridelighed og potentiale. Samlet resultat på 95,000.

Se alle resultaterne HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner