DV-hest i top i 5-stjernet GP

12-07-2023 11:54

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden blev den danskavlede hest Puma HS placeret på andenpladsen i $1.000.000 Queen Elizabeth II Cup 160 cm Grand Prix ved det internationale stævne på Spruce Meadows i Canada

Copyright Ridehesten.com
Peter Moos i sadlen på Usher, som i dag hedder Puma HS. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med spanske Sergio Alvarez Moya i sadlen lavede en danskavlet hest i weekenden et utroligt flot resultat ved det 5-stjernede stævne på Spruce Meadows i Canada. Det drejer sig om hesten Puma HS e. Untouchable/ Party Dance (opdr. Aino Moos Horses), som tidligere er kendt under navnet Usher

Sammen med Sergio sikrede den danskavlede hest sig andenpladsen i Queen Elizabeth II Cup 160 cm Grand Prix, hvor der var hele 1.000.000 dollars på højkant. Ekvipagen vandt godt 137.000 euro for deres andenplads. 

Den 10-årige Dansk Varmblodsvallak Puma HS startede sin karriere under Peter Moos Tribler, som deltog i championatsfinalerne for 4-års heste. Herefter solgte Aino Moos Horses vallakken til Jürgen Krackov, og her fik hesten sin internationale debut til i 2020. Jürgen red vallakken frem til slutningen af 2022, hvorefter han blev solgt til Hugo Simon, som ejer hesten i dag. Det var i den forbindelse Sergio Alvarez Moya der overtog tøjlerne, og siden har Sergio og Puma HS haft stor succes. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Peter Moos Tribler og Pernille Moos Tribler har hoppen, der er mor til Puma HS, og netop nu er de ved at skylle embryo på hoppen i forsøget på at lave en helbror eller søster til Puma HS. 

Se video af Sergio og Puma HS fra Spruce Meadows nedenfor. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen