EM-Varmen slog danskerne ud i Vidauban

04-07-2015 20:30

Anne-Sofie Schou Munk

Der er 38 grader i sydfranske Vidauban, det påvirkede både ryttere og heste. Læge og dyrlæge har haft travlt hele dagen

Copyright Ridehesten.com
Hele det danske hold samlet. Privat foto

Selv om vi har varmt herhjemme har de danske heste i Vidauban ikke rigtigt nået at være hjemme mens der var sommervarmt i Danmark, så de er blevet præsenteret for den ekstreme varme på meget kort tid. Det har påvirket, Sofia Hegstrup fortæller fra stævnepladsen: 

-Vi er ramt af hedebølge her, og i eftermiddag stod en dyrlæge og en læge klar, hver gang en rytter kom ud. Rigtig mange faldt om, og en røg på hospitalet. En af vores youngrider heste måtte have drop idag, så det var simpelthen forfærdeligt. Imorgen siger de det bliver endnu værre...

Stærke Sofia og Santa klar til childrenfinale 

Sofia Valentina Hegstrup og Santa, har gjort det godt hidtil. Torsdag vandt de opvarmningsklassen, og i det individuelle program lørdag blev det til et resultat 70,233 % og en 6. plads, hvilket giver dem en sikker plads i søndagens individuelle EM-finale. Sofia er dog ikke selv helt tilfreds med resultatet og fortæller til Ridehesten:

- Idag havde jeg nogle dyre kiks som kostede nogle point. Mit stævnenummer var røget af på opvarmningen, og det opdagede min mor, idet jeg blev kaldt på banen. Vi lånte et af Italien, men der kom stress på, og vi endte som nummer seks med lidt over 70%. Vi rider finalen imorgen.

Victoria, Sille og Nana klar til juniorfinale 

De bronzevindende juniorer Nana Gajhede på Zoom in Firfod, Kristine Koch Bejtrup på Cavalér, Sille Engermann på Darius og Victoria E. Valentin på Atnon skulle alle ride i lørdagens afdeling af det individuelle program. Første danske ekvipage var Kristine og Cavalér, der leverede et program til 68,789 %. Nana og Zoom in Firfod fik 69,842 %, mens Sille og Darius blev belønnet med hele 72,316 for deres præstation. Victoria og Atnon er særdeles stærkt ridende ved EM, og i det individuelle program blev det til et flor resultat på 74,368 %. 

Det er de 18 bedste (max. tre fra hvert land), der går videre til søndagens individuelle EM-finale, der skal rides i kür. Ved klassens afslutning stod det klart, at Victoria med en 5. plads, Sille med en 8. plads og Nana med en 18. plads alle er klar til finalen. Kristine sluttede på en 22. plads i klassen blandt de 66 deltagere. 

Finaleplads til Kristina og Maja hos ungrytterne 

I ungrytternes individuelle program var Kathrine Springborg og May Candeloro til start i fredagens afdeling, mens Caroline Aarosin på Daydream, Kristina Rasmussen på Dupran og Maja Andreasen og Skjoldsgaard Monte Vo skulle i ilden lørdag. 

Kathrine og May Candeloro fik 68,421 % for deres program, hvilket næsten matchede Caroline og Daydreams resultat på 68,553 %. Kristina Rasmussen på Dupran startede lige før Maja Andreasen og Skjoldsgaard Monte Vo, og dommerne belønnede de dygtige ekvipager med hhv. 70,263 og 69,289 %. 

Kristina sluttede på en 14. plads i klassen, og Maja blev nr. 19, men da hvert land kun kan have max. tre ekvipager med i søndagens individuelle finale, er begge danskere finaleklar. Caroline blev nr. 23, mens Kathrine blev nr. 25 blandt de i alt 64 startende ekvipager. 

Søndagens finaleprogram

Kl. 09:15 Children, kür
Kl. 09:15 Junior, kür
Kl. 13.30 Ungrytter, kür

Kilde DRF

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen