Emily Vestergaard: et ungt talent

03-02-2023 11:52

Charlotte Kusk Berwald

Selvom Emily Lee Vestergaard kun er 11 år gammel, ved hun allerede hvad hun drømmer om at opnå med sine ponyer

Copyright Ridehesten.com
Emily Lee Vestergaard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Emily er ikke som alle de andre piger, der går i femte klasse. Så snart hun får fri fra skole står den på heste resten af dagen. Og Emily? Hun kunne ikke tænke sig det var anderledes.

Har det ikke fra fremmede
Selvom det primært er springstævner Emily tager til, så betyder det bestemt ikke at hun kun vil springe. – Jeg kan lide alt ved heste. Uanset om det er spring, dressur eller at ride tur på islændere. Min far underviser i spring og min mor gør mest i dressur, fortæller Emily.
Hun kom tidligt i gang med at ride. Allerede i en alder af tre år sad hun sikkert i sadlen og talentet har hun bestemt ikke fra fremmede. Emilys far er Hotho Vestergaard, der underviser på højeste niveau i springning og har været medvirkende til at Danmark har fået medaljer til EM for ponyer. Emilys mor er Mia Lee, der også primært gør i ponyer. Hun driver Stald Magic i Ikast og har også skabt ekvipager, der har kunnet blande sig i medaljerækken til EM i dressur for ponyer. 

Copyright Ridehesten.com
Emily har godt gang i karrieren som springrytter. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den gode uddannelse
Der er ingen tvivl om at Emily er hestepige med et meget stort H. Hun elsker at tage rundt til springstævner med sine to ponyer, Salsmoses Princess e. Firhøjs Papageno/ Møllegårds Sinalco (opdr. Salsmose Ridecenter I/S) og Sting's Yaris e. Kulltorps Idol/ Bona-Fida (opdr. Ingrid Hagberg). Udover springponyerne har hun en dressurpony, der står hos hendes mor. Hun kommer fra en familie med mange gode ryttere og derfor er der også et stort fokus på, at det altid skal være lysten, og kærligheden til hestene, der driver værket. 
– Jeg har med vilje holdt hende lidt tilbage, for at være helt sikker på at hun er mere end klar til de større opgaver, fortæller Emilys far, Hotho, og fortsætter: – Der er ingen tvivl om at ponytiden er den allerbedste tid. Især på de små kat. 3 ponyer. Derfor har jeg heller ikke så travlt med at hun skal op på de store ponyer så hurtigt som muligt. Det handler ikke om at komme hurtigt frem, men at Emily får en god rytteruddannelse og at hun får gode vaner som kan holde hele livet. Derfor har vi brugt tiden godt og skyndt os langsomt.

Copyright Ridehesten.com
Emily er frygtløs og nysgerrig. Her som jockey på Klampenborg. Foto: privat

Store drømme for fremtiden
Emily har allerede en masse sejre og store oplevelser i bagagen. Hun har vundet to medaljer til Danmarks Cup og det blev blot starten på den store præmiehøst. Ved det seneste Baltic Cup red Emily lille tur på sine ponyer og der kom der også en sejr med hjem. 
– Jeg elsker at ride stævner i Sverige, der er så mange gode steder med nogle virkelig lækre baner. Jeg har vundet en MA i Sverige og jeg har også vundet en stor cup i Sverige, fortæller Emily stolt. Hun er helt klar i spyttet så snart snakken falder på fremtiden. – OL! Det er mit mål og jeg håber virkelig at jeg kan nå så langt. Det næste mål er at gøre det godt til DM, fortæller hun.
Emily er absolut frygtløs. Til juleafslutning sprang hun 125 cm. på kat. 3 ponyen Princess. Til sammenligning er det højeste en kat 3 kan gå til stævner i Danmark en meter. Hendes far havde det helt fint med at se sin datter ride mod så højt et spring. 
– Det var jo mig selv, der havde sat det op, fortæller Hotho og fortsætter: – Jeg ville aldrig have ladet hende springe så højt hvis ikke jeg havde været helt sikker på at hun og ponyen kunne klare det. Til juleafslutning laver vi ofte lidt højdespringning, men rytterne får under ingen omstændigheder lov at springe højere end jeg er helt sikker på at de kan klare, forklarer Hotho. 

Copyright Ridehesten.com
Emily med sin stolte far. Foto: privat

Cirkustricks
Udover at træne spring og dressur med ponyerne, er Emily også helt vild med at lære ponyerne at lave forskellige tricks. Hun elsker at lære sine ponyer at smile og kysse. Ikke engang hunden kan vide sig sikker så den har også fået lært en masse forskellige tricks. – Det allerbedste er at være sammen med hestene mange timer hver dag. Jeg elsker det bare, slutter Emily.
 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner