En udfordring i sindet

12-06-2016 12:08

At mennesker kan komme til at lide af depression kender de fleste til, at heste kan komme til at lide af depression, er der måske enkelte, der allerede vidste...

Copyright Ridehesten.com

Heste er både følsomme og kloge dyr, derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at de også kan lide af depression. Et studie fra det franske University of Rennes samt University of Guelph i Canada er gået i dybden og har forsket i netop tegn på depression hos heste. Denne forskning har vist sig at afsløre afgørende resultater og beviser for, at heste kan lide under tendens til depressiv adfærd.

Når hesten viser tegn på at være depressiv i sin adfærd, bliver den typisk tilbagetrukket og reagerer kun meget lidt på ydre stimuli, hvilket gør, at hesten virker inaktiv og uinteresseret i sine omgivelser. På den måde minder denne adfærd lidt om de typiske træk, der også kendetegner en depression hos mennesker. Netop dette link imellem hestens sind og det menneskelige sind, interesserede særligt forskergruppen. For både heste og mennesker sker det, at interessen for ens omgivelser falder drastisk, når man lider af depressiv adfærd. 

I juninummeret af magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om, hvordan depression hos heste kan gøre os klogere på den menneskelige depression. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen