Endnu en medalje til Danmark

08-08-2022 14:59

Det er ikke kun de danske dressurryttere, som brillerer her i Herning til VM 2022. Sheena Bendixen er her til middag hoppet med ind i "medaljeklubben" ved at vinde individuelt bronze for kvinder i voltigering

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sheena Bendixen havde lang tid forinden VM været udnævnt som det største, danske medaljehåb i voltigering, og i dag indfriede hun alle forventninger med en vellykket kür i finalen, som sikrede hende en medalje.

Efter lørdagen og søndagens indledende runder lå Sheena på en samlet femteplads, men i dag lykkedes hendes høje sværhedsgrad i küren til fulde, hvilket bragte Sheena i front, da der kun var fire voltigører tilbage i kürfinalen. Hele det danske heppekor, som sørgede for en god stemning i Jyske Bank Boxen, holdt vejret – ville det blive til en medalje til Sheena?

Julia Sophie Wagner var andensidst på banen og på trods af, at hun blev slået af Sheena i küren, tog hun – med et mulehår – føringen i den samlede konkurrence. Som sidste kvinde kom verdensetteren Manon Moutinho fra Frankrig på banen; hun vandt overlegent med et kürprogram, der så legende let ud. Dermed slutter Sheena som den tredje bedste og bytter fjerdepladsen fra sidste VM ud med en flot bronzemedalje.

Også voltigeringshesten Klintholms Ramstein e. Robin/ Castor (opdr. Monika Pedersen) og longefører Lasse Kristensen bærer en del af æren og vil sammen med Sheena lade sig hylde til præmieoverrækkelsen i aften.

Også Iben Dines Pedersen og Nanna Christensen var på banen i dag i kvindernes individuelle konkurrence

VM-debutanten Iben, som blev udtaget til VM i sidste øjeblik, slutter på en 18. plads, efterfulgt af Nanna på 19. pladsen ud af de 35 deltagere, og de kan dermed også tage ganske godt tilfredse hjem fra Herning.

Omkring klokken 18:30 i aften får Sheena hængt medaljen om halsen. I eftermiddag finder vi ud af om det danske voltigeringshold også kan lykkedes med at vinde en medalje.