Er der chance for OL-kval for springrytterne?

18-08-2019 14:03

Ved EM i Aachen i 2015 kom de danske springryttere til anden runde af holdkonkurrencen, og de var et mulehår fra OL-kvalifikation til Rio, nu rider springrytterne igen om OL-kval ved EM i Rotterdam (video)

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold, som kom i EM-finalen i Aachen i 2015 - holdleder Lars Nørgaard Pedersen, Søren Nørgaard Pedersen, Rikke Haastrup, Andreas Schou og Thomas Sandgaard.

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen om de tre pladser der er på spil til OL i Tokyo vil blive hård ved EM i Rotterdam. Den 21. august, på onsdag, skal springrytterne i konkurrence for første gang i en tidsspringning, som tæller med i holdresultatet og det individuelle resultat. 

I lighed med dressursporten er det tyskerne, som har den flotteste mesterskabsrekord i springning med 7 guldmedaljer siden det første EM i 1957 netop i Rotterdam. Ialt 70 springryttere fra 24 nationer deltager, hvoraf 15 nationer stiller hold i springning, herunder Danmark med: Søren Møller Rohde, Andreas Schou, Kim Kristensen og Nikolaj Hein Ruus samt Thomas Sandgaard. 

Irland er regerende mestre fra EM i Göteborg, et mesterskab, som blev afgjort efter en neglebidende omspringning. Det irske hold består af Cian O’Connor (der vandt individuel bronze i Göteborg), Shane Sweetnam, Darragh Kenny, Paul O’Shea og Peter Moloney. Svenskerne sluttede da på andenpladsen, men det svenske hold har vist skræmmende styrke denne sæson i Nations Cup, og der er ingen tvivl om, at Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Fredrik Jonsson, Henrik von Eckermann og Evelina Tovek vil gøre deres bedste for at skifte sølvmedaljen ud med en af guld. 

Se afgørelsen i holdkonkurrencen ved EM i Göteborg:

Et godt bud på en medaljetager i holdkonkurrencen er også Schweiz, anført af Longines verdensranglistens nr. 1 Steve Guerdat, samt Martin Fuchs, Beart Mandli, Paul Estermann og Niklaus Rutschi. Englænderne har netop vundet Longines FEI Nations Cup i Dublin og ligner et godt bud på en topplacering med de unge veteraner Scott Brash og Ben Maher på holdet. 

Copyright Ridehesten.com
Det svenske hold vandt EM-sølv i 2017, nu bejler de til en guldmedalje.

OL kvalifikation
Der er tre ledige pladser til OL i spil ved dette EM. Til nu har 14 hold indløst billet til Tokyo: Japan, USA, Sverige, Tyskland, Schweiz, Holland, Australien, Ukraine, Israel, Brasilien, Mexico, Canada, New Zealand og Kina. Men her i Rotterdam er der 10 hold, som vil forsøge at opnå kvalifikation via de tre åbne pladser. De ti nationer er: Østrig, Belgien, Frankrig, England, Irland, Italien, Norge, Portugal, Spanien og Danmark. 

Holdkonkurrencen afgøres onsdag, torsdag og de bedste 10 hold samt individuelle ryttere mødes fredag i en springning, som afgør holdkonkurrencen og deltagelse i søndagens individuelle finale. 

Se listen over de deltagende ryttere HER

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen