Er næsebåndet spændt for stramt?

10-05-2011 07:40
Et næsebånd må hverken spændes for stramt eller for løst, men hvornår er næsebåndet spændt korrekt? Det spørgsmål forsøger dyrlæge Hans-Christian Matthiesen at svare på
Copyright Ridehesten.com
Næsebåndet må hverken spændes for stramt eller for løst. (Arkivfoto: Ridehesten.com)

Dyrlæge Hans-Christian Matthiesen oplever ofte, at heste, som kommer på klinikken pga. rygproblemer, hverken har problemer med ryggen eller sadlen, men enten med tænderne, bid der ikke passer eller næsebånd der ikke er spændt korrekt. Ryttere der spænder og efterspænder hestens næsebånd for stramt, samt heste der går med optrukne læber og sammensnøret mund er efterhånden et velkendt syn. Men et stramt spændt næsebånd er ikke løsningen på diverse mundproblemer, det skaber derimod ofte yderligere problemer for hesten. Det er dog ikke kun næsebånd, der er spændt for stramt, der skaber problemer, også næsebånd der er spændt for løst kan være til gene i ridningen af hesten. Ifølge Hans-Christian Matthiesen bør det fokus der de seneste år har været på sadlens udformning og tilpasning, også rettes mod trensen, biddet og næsebåndet: - Ryttere ofrer i dag tusindvis af kroner på specialsyede sadler, sadeltilpasning mv. det er naturligvis godt, men samtidig oplever jeg også, at rytterne ikke har særlig stor fokus på om nu trensen, næsebåndet eller biddet passer til hesten.

Læs mere om problemer der kan skyldes forkert tilpassede næsebånd og om, hvordan og om de kan behandles i Ridehestens majnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen