Næsebåndsregler kan blive ændret

19-07-2023 17:34

Mille Albinus Hjermitslev

I FEI's forslag til regler for 2024, er det blandt andet foreslået, at fingre erstattes som måleenhed for, hvor stramt et næsebånd sidder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale forbund, FEI, ser på muligheden for at stramme reglerne for næsebånd ved at stoppe med at bruge fingermål. Ligeledes overvejes muligheden for at bruge diskvalificering og gult kort mod dem, der ikke overholder reglerne. 

Det fremgår af FEI's første udkast til FEI-reglerne for 2024 udgivet den 28. juni. Nationale forbund og interessenter har indtil 16. august til at komme med tilbagemeldinger til udkastet. 

Forslaget kommer efter en anbefaling af "FEI equine ethics and wellbeing commission."

Det står stadig uvist, hvordan fingrene som måleredskab skal erstattes, og hvor stramt næsebåndet maksimalt må være efter de nye regler. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI forklarer, at: – "Fingre" er en subjektiv måleenhed. De differentierer i størrelse, og det bliver derfor ikke konsistent, når det måles, hvor stramt næsebåndene sidder ved FEI-begivenheder. 

Derfor foreslår FEI at indføre en objektiv måleenhed

Ifølge forslaget skal næsebånden være "tilstrækkeligt slapt." Konsekvenser af, at næsebåndet er for stramt under opvarmningen vil være, at ekvipagen kun må starte, hvis næsebåndet løsnes. Opdages det først efterfølgende vil ekvipagen diskvalificeres og rytteren modtage et gult kort. 

De yderligere forslag til FEI-reglerne for 2024 kan du læse mere om her. Ifølge FEI er det et fokus på hestevelfærd, der karakteriserer forslagene. 

/ Horse & Hound

Copyright Ridehesten.com
Dyrlægekontrol. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen