Videointerview med Jan Pedersen

09-06-2023 11:49
Avl

I dette videointerview med Dansk Varmblods formand Jan Pedersen fortæller han bl.a. om status på udfordringerne med de nye ejendomsvurderinger, Forum for Hestevelfærd og de nye tiltag i springhesteavlen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, fortæller i dette videointerview om nogle af de aktuelle emner i hesteverdenen.
Første og fremmest fylder styresignalet fra SKATs side omkring vurderingen af landsbugsejendomme forståeligt meget blandt landets hesteejere, som risikerer betydelige skattestigninger, hvis deres landbrug omklassificeres fra landbrugsejendom til ejerbolig. Chefkonsulent Jørgen Kold fra SEGES Heste og Jan Pedersen har onsdag den 7. haft møde med Folketingets Skatteudvalg angående dette.
Man kan læse mere om omklassificeringerne i Ridehestens juni-nummer.

Forum for hestevelfærd
Forum for Hestevelfærd, er en sammenslutning af relevante faglige organisationer, som alle har til hensigt at sikre, og øge hestevelfærden i Danmark. Forum for Hestevelfærd, sætter aktuelle emner på dagsordenen, og udarbejder faglige fællesudtalelser, med hensigt at råde og vejlede, samt rette fokus på konkrete problemstillinger.

Forum for Hestevelfærd består af:

  • Den Danske Dyrlægeforening
  • Hestens Værn
  • Dansk Ride Forbund
  • Dansk Galop
  • Dansk Travsports Centralforbund
  • Dansk Varmblod
  • Dansk Islandshesteforening
  • Landsudvalget for Heste/SEGES
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige nu arbejder Forum for Hestevelfærd med udtalelserne fra Det Dyreetiske Råd, omkring brug af heste til sport. 

WBFSH – avl og sport
Jan Pedersen har været præsident for WBFSH, World Breeding Federation of Sport Horses, siden 1999. WBFSH er en paraplyorganisation for ridehesteavlsforbund fra store dele af verden. Lige nu arbejdes der på en fælles hestedatabase, og udfordringer med opsporing af hingstesæd samt et samarbejde med Jan Tops og det store internationale stævne på Tops International Arena, hvor et nyt verdensmesterskab; WBFSH Studbooks Global Champions Trophy forhåbentlig afvikles for første gang til september.
Springhesteavlen er også kommer mere i fokus efter der nu er nedsat et særligt Springudvalg, til at løfte volumen i avlen af springheste herhjemme. Springudvalget har følgende medlemmer: Frank Evald (HB-repræsentant), Flemming Schultz og Charlotte Kondrup (rep. for initiativtagerne), Johnny Hansen og Bo K. Møller (rep. for Avlsledelsens kåringskommission), Britt Carlsen (presse & kommunikation) samt med Agnethe Pedersen fra sekretariatet som sekretær for udvalget.
Dette spændende projekt kan man læse mere om i Ridehestens juni-nummer. 

Den nye Avlsledelse er trukket i arbejdstøjet
Efter en konstruktiv dialog med anerkendte fagpersoner, lykkedes det hovedbestyrelsen at sammensætte en særdeles interessant Avlsledelse for dressur med visionære og fagligt velfunderede personer.
Vicky Nortvig, der er den eneste tilbageværende fra den tidligere Avlsledelse, får nu godt selskab af Jens Søgaard (avler og højt respekteret dommer i forbundet i mere end 30 år), berider Karsten Petersen (25 år på Blue Hors som rytter/træner og uddanner af unghingste) samt berider Rune Willum (Grand Prix-rytter og -træner, testrytter).
Den nye Avlsledelse har holdt det første møde, og forlydender herfra er positive, fortæller Jan Pedersen også i nedenstående video.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen