Fantastisk comeback efter to år

21-07-2021 12:08

Maria Lerche Mortensen

Vestervangs Arami med Hanne Wind Ramsgaard i sadlen vandt i weekenden den sværeste internationale klasse ved Copenhagen Eventing, selvom Arami ikke har gået militarystævner i to år!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Måske flere af vores læsere har studset over at Danske Hanne Wind Ramsgaard og Vestervangs Arami vandt CCI3*-S, uden at deltage i det danske seniormesterskab, der blev afviklet i samme klasse. Årsagen var ganske enkelt at ekvipagen ikke var kvalificeret, efter tre år med kun en start i military.

Hanne Wind Ramsgaard erhvervede den nu 16-årige vallak, Vestervangs Arami allerede da han var føl. Siden da, er der blevet skrevet utallige flotte præstationer på CV’et, bl.a. deltagelse ved UVM, EM og nogle af militarysportens største og mest prestigefulde stævner. – Arami er en total kylling, hvis der ligger en strigle så kan han være super skræmt over den, og når han står i startboksen, så skifter han til supermand kostume og tør alt! Svarer Hanne, da Ridehesten spørger ind til hvordan hans personlighed mon er.
Hanne og Arami et yderst charmerende makkerpar, der kender hinanden rigtig godt, og Hannes store smil når hun er i sadlen på Arami har før stjålet udenlandske mediers opmærksomhed. Ved weekendens terrænspringning på Lundegården, var det også tydeligt at mærke på publikum at ekvipagen fangede publikums øjne og opbakning.

Stævnepause
I foråret 2018 blev Arami skadet. Efter 15 måneder med pause og genoptræning, gjorde ekvipagen comeback i 2019 da de Nordiske Mesterskaber blev afholdt i strålende vejr på Vilhelmsborg. Her opnåede ekvipagen en placering som nummer fire. Men under stævnet var Hanne 4 ½ måneder henne, så det var meget naturligt at gå ”på barsel” efter mesterskabet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævneformen slider på hesten
- Sidste år synes jeg det var svært at time træning og starter mht. Corona, fortæller Hanne og pointerer at det at komme op i stævneform slider på Arami – Så der valgte jeg stævner fra.
Normalt laver Hannes heste ikke hårdt arbejde hen over vintermånederne, de bliver holdt i gang med spring, dressur og en masse ture. Men to måneder før sæsonstart begynder intervaltræningen med konkurrencehestene.

Comeback i 2021
- Da han skulle i form i foråret så var der noget, der ikke var rigtigt, jeg troede at han var pensionsklar, fortæller Hanne og fortsætter – men så fik jeg HC (dyrlæge Hans-Christian Matthiesen red.) på, og han fandt hurtigt frem til at skuldermuskulaturen simpelthen var blevet for slap. Løsningen blev vandbåndstræning 2-3 gange om ugen hos NC Hestewellness – det har givet ham det der skal til. Så nu er han tilbage igen, efter godt to år uden stævner.

Tilbage i startboksen
Da ekvipagen i denne weekend vendte tilbage til den internationale militaryscene, fortsatte de hvor de slap. I CCI3*-S, opnåede de fredag 67,86% i dressur svarende til 32,1 strafpoints, dette gav en foreløbig placering som nummer syv af de 29 deltagere. Efter en fejlfri runde i ridebanespringningen lørdag, avancerede ekvipagen til en foreløbig andenplads, og inden de gik i startboksen på Lundegården søndag, var det klart at en fejlfri runde i terrænet ville sikre dem sejren. De leverede varen og sluttede på dressurresultatet, 32,1 strafpoints. – Arami gav den bedste følelse til DM stævnet. Så efter to år uden stævner, er han stadigvæk den samme at ride ud af startboksen på fortæller Hanne efter weekenden.

VM næste år?
-Planen er at ride og nyde et stævne ad gangen, fortæller Hanne om fremtidsplanerne, men hvis han kan holde til det, vil Hanne forsøge at køre ham i stilling til VM i 2022. Verdensmesterskabet i military og kørsel afholdes i Pratoni del Vivaro, Italien i september 2022, imens Herning er vært for dressur, ridebanespringning, paradressur og voltigering i august 2022. 

Info

Vestervangs Arami

Dansk Varmblod
Født 2005
F: Akinos, M: Vestervangs Chirano, MF: Ragazzo
Opdrættet af Kirsten Svendsen og Kaj Klavsen

Meritter:
UVM Deltagelse
Dansk mester 2016
Gennemført Badminton Horse Trials 2016
Deltagelse ved EM to gange. Placeret som nr 20 i 2017, Strzegom, Polen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen