FEI arbejder fortsat på forkortet Grand Prix

21-09-2019 10:55

Camilla Tiefensee Schrøder

Det Internationale Rideforbund ønsker at udvikle en kortere Grand Prix med det formål at gøre dressursporten populær hos et bredere publikum. Nye ideer blev afprøvet ved et teststævne i Warendorf tidligere på måneden

Copyright Ridehesten.com
En kortere Grand Prix til fordel for et rytterinterview vil ifølge FEI gøre dressursporten mere publikumsvenlig og give en bredere appel. Isabell Werth var blandt deltagerne ved testdagen i Warendorf, hvor forskellige programmer blev prøvet af.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man laver en kortere udgave af det nuværende Grand Prix-program og i stedet bruger lidt tid på et interview med rytterne, inden de rider fra banen, så vil det kunne gøre dressursporten mere interessant for et bredere publikum. Det mener det internationale rideforbund FEI, som siden sidste år har arbejdet på at udvikle den nye, forkortede Grand Prix.
Ideen blev testet ved Olympia Horse Show i London i december 2018, hvor den fik en lunken modtagelse af World Cup-deltagerne.

FEI arbejder dog fortsat videre med konceptet og tog tidligere på måneden et skridt videre i processen. Den 9. september blev der afholdt et lukket teststævne på det tyske nationale hestesportscenter i Warendorf. Det skriver Eurodressage.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved testdagen blev der prøvet en række forskellige programmer af, og flere anerkendte profiler fra dressursporten deltog, herunder rytterne Isabell Werth og Hubertus Schmidt samt den tyske landstræner, Monica Theodorescu.

– Det var en meget interessant test, og vi har indsamlet masser af indtryk og konklusioner, som nu skal diskuteres i komiteen, udtaler Frank Kemperman fra FEI's dressurkomité i en pressemeddelelse på det tyske rideforbunds hjemmeside.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen