Kort Grand Prix får en chance til i London

16-10-2019 18:01

Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom konceptet ikke ligefrem blev modtaget med stående klapsalver ved sidste års Olympia Horse Show i London, er FEI nu klar med en ny, opdateret version af den korte Grand Prix, som skal testes ved stævnet i år

Copyright Ridehesten.com
Kan man udvikle en kortere Grand Prix uden samtidig at sælge ud af dressurens kronjuveler? Den balancegang arbejdes der i øjeblikket på i udviklingen af den korte Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det Internationale Rideorbund er klar med anden runde i forsøget på at udvikle en kort Grand Prix. Den nyeste version er kommet på programmet ved årets CDI-W London Olympia International Horse Show, skriver Eurodressage.

Ideen med at lave en forkortet Grand Prix er, at det skulle gøre dressursporten mere spiselig for et bredt publikum. De vundne minutter skal i stedet bruges på interview med rytteren, inden han eller hun forlader banen. Men da konceptet blev testet på Olympia sidste år, fik det ikke ligefrem en varm modtagelse. Kritikken lød bl.a. på, at den korte version gjorde dressuren mindre interessant for dem, der virkelig ved noget om sporten, fordi noget af essensen gik tabt i forsøget på at korte programmet ned.

Alligevel har FEI ikke opgivet ideen, og i september blev der afholdt en lukket workshop i Warendorf, hvor der blev arbejdet videre med konceptet. Højt profilerede ryttere som Isabell Werth og Hubertus Schmidt var blandt deltagerne ved arrangementet. Det er nu mundet ud i, at den korte Grand Prix får en chance til i London ved det store stævne den 16.-17. december.

Der har ikke været nogen officiel udmelding om beslutningen fra FEI eller stævnerarrangørerne, men den korte Grand Prix er nævnt i programmet for London Olympia 2019, som udkom i sidste uge.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen