FEI vil forbyde løse hunde ved stævner

16-07-2018 10:53

Camilla Tiefensee Schrøder

Fra næste år kan det få konsekvenser i form af bøde og i sidste ende bortvisning, hvis man ikke har styr på sin hund ved internationale stævner

Copyright Ridehesten.com
FEI har valgt at tage konsekvensen af, at der regelmæssigt opleves løse hunde på banerne ved stævner. Arkivfoto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange hesteentusiaster elsker at medbringe deres mindste firbenede venner til stævnepladserne, men hvis man ikke holder den i snor, kan man risikere, at en rytter på spring- dressur- eller terrænbanen får en uønsket gøende efterfølger. Det kan ikke kun ødelægge den pågældende ekvipages chancer under konkurrencen, men også være til fare for rytterens og hestens sikkerhed.

Derfor vil det internationale rideforbund, FEI, nu indføre en ny regel om, at hunde ved stævner skal enten holdes i snor af en person eller bindes fast til en fast genstand. Det fremgår af FEI's nye forslag til nye regler, som skal gælde fra 2019.

Overtrædelse af reglen skal ifølge forslaget medføre en bøde på 100 schweizerfranc (svarende til lidt over 600 kr.), og hvis det sker gentagne gange, vil det føre til bortvisning fra stævnepladsen.

– Der er i øjeblikket ikke nogen bestemmelser i FEI's regler om hunde ved FEI-stævner, og nogle discipliner refererer til det i deres program. Der stilles forslag om at præcisere, at hunde skal være i snor ved FEI-stævner, da det ellers kan være farligt for heste/ryttere, hvis løse hunde løber omkring, står der i dokumentet, som kan læses i sin fulde længde HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen