Festlig overrækkelse af VM-stafet

13-07-2015 12:19

Tyske islandsheste ryttere overrækker officielt VM-stafetten til Danmark og de danske islandsryttere ved grænseovergangen ved Padborg

Copyright Ridehesten.com

Det er en gammel tradition, at der i forbindelse med et VM for Islandske heste bliver redet en stafet fra det land, hvor VM sidst blev afholdt til den aktuelle VM-plads. I 2013 blev VM afholdt i Berlin, Tyskland og i år er Herning værtsby for VM2015 i uge 32.

Omkring 20 tyske islandsheste ryttere ankommer derfor til grænsen ved Vilmkjerweg / Kristiansmindevej, Padborg sydfra med stafetten. Her møder de 24 danske ryttere, som er klar til at bringe den videre op gennem Jylland til Herning, hvor den bliver overrakt til borgmester Lars Krarup ved den officielle åbning af VM 2015, den 5. august.

Overleveringen af stafetten sker ved en festlig højtidelighed, med champagne, kransekage og gulerødder, og med taler af Lone Høgholt fra Dansk Islandshesteforening, Arne Bondo fra Friluftsrådet og officielle repræsentanter for det tyske islandshesteforbund.

Stafetten er en hilsen fra naturrytterne til de professionelle sportsryttere, som skal konkurrere ved VM, og den er samtidig en gestus til den islandske hest, der er så alsidig, at den kan benyttes af både unge og ældre til naturridning, landdistance ridning og top professionel baneridning.

De første stafetryttere drog fra Brandenburger Tor i Berlin den 21. juni 2015.  Rytterne rider 25 til 35 kilometer om dagen, og overdrager hver morgen stafetten til nye ryttere, som står klar til at bringe den endnu en etape fremad. Den samlede tur fra Berlin til Herning er på 610 kilometer.

Stafetten ankommer til Herning præcis tids nok til den officielle åbning af VM 2015, onsdag den 5. august. Tyske islandsheste ryttere overrækker officielt VM-stafetten til Danmark og de danske islandsryttere ved grænseovergangen Wilmkjerweg/Kristiansmindevej, Padborg, lørdag den 18.juli klokken 14.

De seks nordiske lande er sammen arrangører af VM2015, hvor Herning er værtsby, på grund af sine gode stald- og bane-forhold ved landsskuepladsen. 17 nationer deltager.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen